Teräselementti

Julkisivuratkaisujen videon ensiesitys Arkkitehtipäivillä

Olimme mukana yhteistyökumppanina Arkkitehtipäivillä 17.-18.5.2019. Tänä vuonna Arkkitehtipäivien teemana oli kuri ja järjestys. Tapahtuma sisälsi paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja. Kiitos SAFA ry:lle hienon tapahtuman järjestämisestä.

Teräselementin uusi julkisivuratkaisuja esittelevä video sai ensiesityksensä Arkkitehtipäivillä. Video on upea neljän minuutin laaja ja näyttävä esittely Teräselementin julksivupuolen kohteista. Videolla on esitelty mm. Ratinan kauppakeskuksen lasijulkisivut, Keskustakirjasto Oodin julkisivuverhoilu ja Esper Perhetalon taidelasijulkisivut.

Katso video!

K-Supermarket Ilmajoki teräsrunkorakenteet

Kävimme kuvaamassa 2017 valmistunutta kohdettamme Ilmajoella. Toimitimme Ilmajoen K-Supermarketin teräsrunkorakenteet ja yläpohjan kantavan profiilipellin sekä ulkoseinien pelti-EPS-pelti -elementit. Kohteen julkisivuverhoilu toteutettiin Teräselementin omilla julkisivutuotteilla; Rondo- ja Duetto-julkisivuverhouksella.

Katso video:

Kuvia kohteesta:

TE_Ilmajoki_05 TE_Ilmajoki_06 TE_Ilmajoki_03

 

Saarijärven uuteen jäähalliin runko ja vesikatto

Teräselementti suunnitteli ja toteutti Saarijärven uuteen jäähalliin sekä teräsrungon että vesikaton. Alkuvuodesta valmistuneessa kohteessa yhdistyi Teräselementin monipuolinen kokonaisosaaminen hallirakentamisesta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen jäähalliin ja yhteistyöhön Teräselementin kanssa, kertoo Saarijärven Urheilukeskus Oy:n Ilkka Saramäki.

Katso video:

Teräselementti Oy nimitykset ja vaihtuneet tehtävät

Nimityksiä:

Juha Koivumaa on nimitetty projektimyyjäksi julkisivusaneerauksiin 19.11.2018 alkaen.

Prosessiteknikko Reijo Kolu on nimitetty hankintapäälliköksi 1.10.2018 alkaen.

Kari Ortju on nimitetty asennustyönjohtajaksi 18.2.2019 alkaen.

Rakennusinsinööri (valmistuva) Anton Tamminen on nimitetty työnjohtajaksi KVR-projekteihin 18.3.2019 alkaen.

Diplomi-insinööri Kristiina Välisalmi on nimitetty tuotannonsuunnittelijaksi 11.3.2019 alkaen.

 

Tehtävät vaihtuvat:

Rakennusinsinööri Jere Mäkiranta on nimitetty tuotantojohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

Rakennusinsinööri Jyrki Kumpula on nimitetty suunnitteluosaston päälliköksi 1.1.2019 alkaen.

Rakennustekniikan diplomi-insinööri Petri Oksa on nimitetty laskentapäälliköksi 1.1.2019 alkaen.

Myyntipäällikkö Kari Heinämäki on nimitetty myyntijohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

MBA Juho Viitala on nimitetty hankekehitysjohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

Teräselementti tuo julkisivusaneeraukseen uudenlaisen ratkaisun

Suomen kiinteistökanta vanhenee, ja monet rakennukset kaipaavat uudistusta. Pirkanmaalainen Teräselementti kannustaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan kiinteistöistä tuomalla kokonaisvaltaisen ratkaisun julkisivujen uudistamiseen: Facelift-julkisivusaneerauksen. Julkisivu-uudistus on usein vaivaton tapa vaikuttaa positiivisesti myös kiinteistöllä tapahtuvaan liiketoimintaan.

Teräselementti arvioi, että vanhojen kiinteistöjen julkisivusaneerauksia on tulevina vuosina edessä entistä enemmän. Korjaustarpeiden lisäksi julkisivujen uudistamista usein tarvitaan, kun rakennuksen tai koko kiinteistön yleisilme kaipaa kohennusta. Monet kiinteistöjen omistajat epäröivät saneerausprojektin aloittamista, vaikka julkisivusaneerauksen hyödyt tunnistetaan yleisesti. Saneerauksen voidaan helposti ajatella olevan ylimääräinen vaiva tai häiritsevän omaa liiketoimintaa, eikä moni välttämättä tiedosta millaisia vaihtoehtoja julkisivun uudistamiseksi on käytettävissä.

Teräselementti vastaa kiinteistön omistajien haasteeseen tuomalla kokonaisvaltaisen ratkaisun liike-, teollisuus-, tuotanto- ja varastorakennusten julkisivujen saneeraamiseen olemassa olevasta ulkoverhoilumateriaalista riippumatta. Kokonaispalvelu toteutetaan suunnittelusta aina toteutukseen asti.

– Yhden toimittajan hoitamana projekti on asiakkaalle vaivaton, kustannustehokas ja pysyy niin sovitussa aikataulussa kuin budjetissa, kertoo Teräselementin Facelift-julkisivusaneerauksista vastaava projektimyyntipäällikkö Juha Koivumaa.

Julkisivusaneerauksella merkittäviä hyötyjä

Olemassa olevasta kiinteistökannasta kannattaa pitää huolta, jotta sen arvo säilyy. Hyvin suunniteltu ja kokonaisuutena toteutettu julkisivun uudistus tuo merkittäviä hyötyjä: rakennuksen energiatehokkuus paranee, elinkaari pitenee ja arvo nousee. Kiinteistön yleisilmettä päivittämällä saadaan aikaiseksi viihtyisämpi ympäristö niin asiakkaille kuin henkilöstölle. Myös kiinnostus kiinteistöä kohtaan kasvaa, ja näin mahdollistetaan korkeammat vuokratulot.

Koivumaa näkee, että Teräselementin kokonaispalvelulle on kysyntää. Asiakkaiden käytettävissä ovat osaavat suunnittelijat, arkkitehdit ja asiantuntijat sekä kattava julkisivutuotevalikoima. Toteutuksia tehdään myös asiakkaan arkkitehtisuunnitelmien pohjalta. Lisäksi tarvittavat lupa-asiat hoidetaan asiakkaan puolesta rakennusvalvontaan. Toteutuksesta annetaan aina ensin kustannusarvio, jonka pohjalta on turvallista lähteä liikkeelle.

– Kannustamme kiinteistön omistajia ja vuokralaisia sekä kiinteistöjä etsiviä suunnittelemaan uudistusta tarvittaessa yhdessä. Parhaassa tapauksessa julkisivusaneeraus tukee niin kiinteistön omistajan kuin vuokralaisen liiketoimintaa, painottaa Koivumaa.

Tutustu Teräselementin toteuttamaan Näsin Vesijohtoliike Oy:n julkisivusaneerauskohteeseen Tampereella:

Lisätiedot:

Juha Koivumaa

projektimyyntipäällikkö, julkisivukehitys

Teräselementti Oy

Puhelin: 044 344 9340

Sähköposti: juha.koivumaa@teraselementti.fi

Lasikattorakentaminen Suomessa ristipaineessa – Teräselementti Oy pyrkii parantamaan lasirakentamisen edellytyksiä

Triplan lasikattoa_Teraselementti

Lasikattorakentaminen on Suomessa ristipaineessa – toisaalta arkkitehtuurilta vaaditaan näyttävyyttä ja visuaalisia yksityiskohtia, todellisuudessa lasikattoja arvostellaan vain vedenpitävyyden perusteella. Erikoisjulkisivujen ammattilainen, pirkanmaalainen Teräselementti on tarttunut ongelmaan, ja pyrkii edistämään kestävää suomalaista lasikattorakentamista kokonaispalvelullaan.

– Tänä päivänä edelleen unohtuu, että esimerkiksi kiinteistösijoittajat arvostelevat lasikattoprojektin lopputulosta vain sen perusteella, ettei katto vuoda. Lasikatto tulisikin suunnitella ja toteuttaa tukemaan tätä päämäärää. Katosta on tultava kerralla vesitiivis, muuten lasirakenteita ei tule lisää Suomeen, painottaa riippumattoman rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n asiantuntija Kari Vikman.

Vikmanin mukaan lasikattorakentamisen suurin ongelma liittyy kokonaisuuksien hallintaan. Julkisivuja ei suunnitella kokonaisuutena, projekteja pilkotaan liikaa, ja suunnittelu ja toteutus on hajautettu liian monelle toimijalle. Vesitiiveys, joka saavutetaan kokonaisuuden hallinnalla, on kuitenkin edellytys hyvälle ja toimivalle lasikattorakentamiselle.

Lasikattorakentaminen hallintaan kokonaispalvelulla

Teräselementti pyrkii minimoimaan ongelmat tarjoamalla lasikattorakentamista kokonaispalveluna, johon sisältyy muun muassa lasikaton kantava runko ja lasirakenteet liittymineen aina suunnittelusta asennukseen asti. Myös huollettavuus huomioidaan kokonaispalvelussa.

– Tavoitteenamme on tehdä entistä kestävämpiä lasikattoja ja parantaa suomalaisen lasirakentamisen edellytyksiä. Haluamme, että arkkitehtonisesti näyttävät lasikatot pystytään toteuttamaan kiinteistösijoittajien arvostamalla tavalla – tekniikaltaan ja toleransseiltaan asianmukaisesti ja vedenpitävästi. Parhaiten asiassa onnistutaan, kun hankkeen suunnittelijat ja toteuttajat voivat aloittaa yhteistyön aivan hankkeen alkuvaiheessa, kertoo Teräselementin julkisivuista vastaava projektipäällikkö Jani Nieminen.

Teräselementin vaativa lasikatto YIT:n Triplaan

Teräselementti on toteuttanut lasikaton kokonaisprojektina esimerkiksi YIT:n kiiteltyyn Tripla-projektiin Pasilassa. Myös Triplassa lasikaton vedenpitävyys on erityisen tarkastelun alaisena, sillä katon alla kulkee tulevaisuudessa Suomen suurin asiakasliikenne.

– Lasikatto on Triplassa haasteellisessa paikassa. Kävijämäärät ovat asemalla valtavat. Huoltoasiat ja muut tiiveysasiat korostuvat kohteessa entisestään, kun lasikattoa ei pystytä korjaamaan kovin yksinkertaisilla menetelmillä, kertoo Tripla-projektin työpäällikkö Jani Kuivamäki YIT:ltä.

Myös Triplassa arkkitehtuuri ja käytäntö ovat joutuneet törmäyskurssille, ja esimerkiksi kattokallistuskulmia on jouduttu muuttamaan vesitiiveyden saavuttamiseksi. Kuivamäki kiittääkin Teräselementin kokonaisprojektin toimivuutta:

– Kun kokonaisuus on vain yhdellä taholla, vastuu ja sitoutuminen ovat selvät. Onnistuneeseen lopputulokseen on päästy Triplassakin muun muassa yhteisen suunnittelun ja kokonaishallinnan kautta.

Lue lisää lasirakentamisen ratkaisuista täältä >

Lisätiedot:

Jani Nieminen
projektipäällikkö, hankekehitys

Teräselementti Oy
Puh. 044 042 2510
jani.nieminen@teraselementti.fi

Send this to a friend