Teräselementti

Suomen vahvimmat 2019 – Vahva todiste yrityksemme luottokelpoisuudesta

Teräselementti on saanut Suomen Vahvimmat -sertifikaatin. Se on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö sertifioidun yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla.

Suomen Vahvimmat -sertifikaattiin oikeutettuja ovat Suomen Asiakastiedon Rating Alfan kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on noin 10 % suomalaisyrityksistä.

Teräselementti on saanut Suomen vahvimmat 2019 -sertifikaatin.

ESPER-perhetalo Mikkelissä on lasirakentamisen taidonnäyte – Teräselementti Oy vastasi kohteen vaativista julkisivurakenteista

Mikkelin sairaala-alueella vihitään tänään käyttöön ESPER-perhetalo, jota ympäröi kolmelta sivulta kuvataiteilija Lauri Nykoppin suunnittelema taidelasiteos Koivupuisto. Teräselementti Oy on vastannut kohteen ulkoseinä- ja julkisivulasirakenteiden suunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta kokonaistoimituksena.

Teräselementti_ESPER (1)

ESPER-perhetalon ulkoseinät ikkunoineen toteutettiin Teräselementin omalla Rankaelementtiseinä-järjestelmällä, joka perustuu esivalmistettuihin rankarunkoisiin (LVL) elementteihin. Elementeissä ikkunat ja ulkoverhous ovat pääosin valmiiksi tehdasasennettuna. Etuna ovat tiiviit rakenteet, nopea asennus sekä luotettava kosteudenhallinta. Sen avulla saadaan myös mittatarkka, suora ja jäykkä alusta vaativille julkisivurakenteille, kuten perhetalossa käytetylle kaksoisjulkisivurakenteelle, jossa uloimpana verhouksena on julkisivulasi.

Erikoisuutena julkisivujen taidelasi

Kohteen erikoisuutena on kuvataiteilija Lauri Nykoppin suunnittelema näyttävä ja värikäs 2 400 m2:n taideteos Koivupuisto. Se koostuu taiteilijan suunnitelmien mukaan printatuista julkisivulaseista, jotka on valmistanut Rakla Oy. Digiprint-tekniikalla tehty toteutus mahdollistaa lasista toiseen jatkuvan ja yksilöllisen kuvan tulostamisen jokaiselle lasille.

Julkisivulasit asennettiin Teräselementin omalla pistekiinnitysjärjestelmällä, joka huomioi muun muassa toleranssit ja lämpöliikkeet. Jokainen, noin 4,5m2 kokoinen lasi kiinnitettiin säädettävillä kannakkeilla elementtiseinärakenteessa valmiina oleviin kiinnityskohtiin. Teräselementti huolehti myös lasien ja rakenteiden mitoituksesta.

– ESPER-perhetalo oli mielenkiintoinen ja vaativa kohde. Se on osoitus sekä lasirakentamisen että lasille tulostamisen huippuosaamisesta Suomessa, mutta samalla myös onnistuneesta suunnittelusta ja yhteistyöstä projektien kaikkien osapuolten välillä, kertoo Teräselementin julkisivuhankkeiden projektipäällikkö Jani Nieminen.

Kokonaisratkaisu vakuutti

Teräselementti valikoitui perhetalokohteeseen urakkakilpailun kautta. Vaikka ulkoseinät lasijulkisivuineen olivat selkeästi rakennusteknistä työtä, niistä pyydettiin omat urakkatarjoukset normaalin rakennusurakan alistettuna sivu-urakkana. Lasi taiteineen haluttiin pitää tilaajan suorassa ohjauksessa.

– Urakkaraja ulkoseinärakenteen ja lasin välissä olisi ollut vaikea yhteensovittaa, joten päädyimme pyytämään ulkoseinästä oman kokonaistarjouksen. Teräselementin ratkaisu, jossa saimme samalta toimijalta sekä ulkoseinät että lasit, oli toimiva. Kohteen pääurakoitsija Työyhteenliittymä Perhetalo – SBS Betoni Oy ja Maarakennus Suutarinen Oy – oli rakentamisaikataulun hallinnassa kunnianhimoinen, ja Teräselementin täsmällisyys sopi kokonaisuuteen erittäin hyvin, kertoo hankkeen projektinjohtaja Jukka Rasilo Suomen Controlteam Oy:stä.

Mikkelin ESPER-perhetaloa on rakennettu vuosien 2017–2019 aikana. Se kokoaa yhteen mikkeliläisten lapsiperheiden lähipalvelut ja toimii jatkossa alueen erityispalvelujen keskuksena. Perhetaloon sijoittuvat esimerkiksi lasten- ja naistentautien poliklinikka ja vuodeosasto, synnytyssalit sekä Mikkelin kaupungin neuvolat ja perhetyö.

Katso video kohteesta:

Lisätiedot:

Jani Nieminen
projektipäällikkö, hankekehitys

Teräselementti Oy
Puh. 044 042 2510
jani.nieminen@teraselementti.fi

Laadukas yhteistyö johtaa loistavaan lopputulokseen

Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen-alueelle on rakennettu lisää terminaalitilaa, lentokoneiden siltapaikkoja sekä matkalaukkujärjestelmän laajennusta jo vuodesta 2014 lähtien. Helsingin sijainti on ihanteellinen vaihtoliikennematkustajien käyttöön Euroopan ja Kaukoidän välillä. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla on hyvä maine nopean vaihtoliikenteen välilaskupaikkana. Kaikki liikenne on kätevästi saman katon alla yhdessä terminaalissa laajennusosia myöten ja kaiken kaikkiaan lentoasema on toimiva ja turvallinen.

Kuvat: Finavia OyjHelsinki_Airport_south_pear3 Helsinki_Airport_south_pier_3

VLK-projektiksi kutsuttuun, Finavian yli miljardin euron kehitysohjelmaan kuuluvan projektin julkisivuihin kuuluu valtavasti isoa ikkunapinta-alaa eli terästä, lasia ja alumiinia. Teräselementti on ollut mukana lähes kaikissa VLK-projektin urakkaosissa toimittaen julkisivu- ja teräsrakenteita terminaalirakennuksiin ja matkustajasiltoihin.

-VLK-projekti jakautuu kuuteen erilliseen urakkaosaan ja niissä jokaisessa on oma kehitys- ja toteutusvaiheensa, kertoo Finavian projektitoimiston projektipäällikkö Esa-Pekka Timonen.

Luottamus ja laadukas tekeminen toimivan yhteistyön takeina

VLK-projektin alkaessa kilpailutettiin kaksi rakentamisen yhteistyökumppania. Infrapuolen toteuttaa Destia ja terminaalipuolesta vastaa YIT projektinjohtourakkamallilla. Lisäksi YIT pilkkoo työt vielä pienemmiksi hankintakokonaisuuksiksi. YIT haki yhteistyökumppania julkisivujen toteutukseen, ja kilpailutusten ja neuvottelujen myötä Teräselementti nousi lopulta voittajaksi. Molemminpuolinen tyytyväisyys on poikinut vahvan kumppanuuden yritysten välille.

-Minulla oli jo aiemmasta työelämästä hyvät kokemukset yhteistyöstä Teräselementin kanssa. Viimeinen urakkaosamme on lähdössä kohta liikkeelle ja neuvottelut ovat taas edessä myös Teräselementin kanssa, kertoo Timonen. Kilpailutuksissa valitut yhteistyökumppanit YIT hyväksyttää aina myös toimeksiantajallaan, mutta urakkasopimukset solmitaan YIT:n ja valitun toimijan kesken. Sen vuoksi onkin tärkeää, että luottamus ja yhteistyön laatu ovat vahvalla pohjalla.

-Aikaisempien valmistuneiden urakkaosien jälkeen Teräselementti on saavuttanut hyvän aseman jatkoa ajatellen. Työsuoritukset heidän puoleltaan ovat olleet loistavia, joten meidän on helppo jatkaa neuvotteluita tulevien urakoiden osalta hyväksi havaitun kumppanin kanssa, kehuu Timonen.

Kohti yhteistä päämäärää

Ensimmäinen osa YIT:n ja Teräselementin yhteisestä urakasta valmistui jo kolme vuotta sitten. Teräselementin osalta projektissa oli tarjolla omat haasteensa, jotka ratkaistiin hyvällä suunnittelulla. Koska rakenteen jänneväli oli kymmenen metriä, kehitettiin kantavalle rungolle ratkaisu, jossa alumiinirunko on jäykistetty teräksellä yhdistäen molempien materiaalien hyödyt. Teräksellä saatiin tarvittava lujuus ja alumiinilla varmistettiin tasainen laatu sekä ulkonäkö. Keskeistä oli myös lasikokojen optimointi, jolla saatiin vältettyä liiallinen materiaalihukka.

Päällimmäisenä Timosen mieleen yhteistyöstä Teräselementin kanssa on jäänyt se, että urakat ovat sujuneet juuri niin kuin on odotettukin. Yhteinen päämäärä ja halu kehittää toimintaa ohjasivat tekemistä koko projektin ajan.

-Teräselementillä on ollut aito kiinnostus kohteeseen. Heillä on näkemystä, halua kehittää ja olla mukana toiminnassa. Erityisen tärkeänä pidän Teräselementin kantavien teräsrakenteiden CE-merkintää eli EN 1090 -sertifikaattia, joka takaa tuotteiden laadun, kiittelee Timonen.

Turun Kaupunginteatterin laajennuksen näyttävät julkisivut

Toteutimme Composer Massiivi Corten -järjestelmällä Turun Kaupunginteatterin laajennukseen näyttävät metallijulkisivut. Kysy lisää julkisivuvaihtoehdoistamme ja palveluistamme! Jani Nieminen, Projektipäällikkö, Julkisivut, Hankekehitys, gsm 044 042 2510.

Tässä kohteessa meiltä myös Composer Massiivi -alumiinijulkisivuja, teräsrunkoisia lasiseiniä, ulkoseinän rankarunko ja eristykset, säleiköt sekä niiden teräsrungot.

Turun kaupunginteatteri 6.5.2019_8 Turun kaupunginteatteri 6.5.2019 IMG_0378

Julkisivuratkaisujen videon ensiesitys Arkkitehtipäivillä

Olimme mukana yhteistyökumppanina Arkkitehtipäivillä 17.-18.5.2019. Tänä vuonna Arkkitehtipäivien teemana oli kuri ja järjestys. Tapahtuma sisälsi paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja. Kiitos SAFA ry:lle hienon tapahtuman järjestämisestä.

Teräselementin uusi julkisivuratkaisuja esittelevä video sai ensiesityksensä Arkkitehtipäivillä. Video on upea neljän minuutin laaja ja näyttävä esittely Teräselementin julksivupuolen kohteista. Videolla on esitelty mm. Ratinan kauppakeskuksen lasijulkisivut, Keskustakirjasto Oodin julkisivuverhoilu ja Esper Perhetalon taidelasijulkisivut.

Katso video!

K-Supermarket Ilmajoki teräsrunkorakenteet

Kävimme kuvaamassa 2017 valmistunutta kohdettamme Ilmajoella. Toimitimme Ilmajoen K-Supermarketin teräsrunkorakenteet ja yläpohjan kantavan profiilipellin sekä ulkoseinien pelti-EPS-pelti -elementit. Kohteen julkisivuverhoilu toteutettiin Teräselementin omilla julkisivutuotteilla; Rondo- ja Duetto-julkisivuverhouksella.

Katso video:

Kuvia kohteesta:

TE_Ilmajoki_05 TE_Ilmajoki_06 TE_Ilmajoki_03

 

Saarijärven uuteen jäähalliin runko ja vesikatto

Teräselementti suunnitteli ja toteutti Saarijärven uuteen jäähalliin sekä teräsrungon että vesikaton. Alkuvuodesta valmistuneessa kohteessa yhdistyi Teräselementin monipuolinen kokonaisosaaminen hallirakentamisesta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen jäähalliin ja yhteistyöhön Teräselementin kanssa, kertoo Saarijärven Urheilukeskus Oy:n Ilkka Saramäki.

Katso video:

Teräselementti Oy nimitykset ja vaihtuneet tehtävät

Nimityksiä:

Juha Koivumaa on nimitetty projektimyyjäksi julkisivusaneerauksiin 19.11.2018 alkaen.

Prosessiteknikko Reijo Kolu on nimitetty hankintapäälliköksi 1.10.2018 alkaen.

Kari Ortju on nimitetty asennustyönjohtajaksi 18.2.2019 alkaen.

Rakennusinsinööri (valmistuva) Anton Tamminen on nimitetty työnjohtajaksi KVR-projekteihin 18.3.2019 alkaen.

Diplomi-insinööri Kristiina Välisalmi on nimitetty tuotannonsuunnittelijaksi 11.3.2019 alkaen.

 

Tehtävät vaihtuvat:

Rakennusinsinööri Jere Mäkiranta on nimitetty tuotantojohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

Rakennusinsinööri Jyrki Kumpula on nimitetty suunnitteluosaston päälliköksi 1.1.2019 alkaen.

Rakennustekniikan diplomi-insinööri Petri Oksa on nimitetty laskentapäälliköksi 1.1.2019 alkaen.

Myyntipäällikkö Kari Heinämäki on nimitetty myyntijohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

MBA Juho Viitala on nimitetty hankekehitysjohtajaksi 1.1.2019 alkaen.

Send this to a friend