Lappeenrannassa sijaitsevan uuden Rakuunamäen päiväkodin julkisivuihin haluttiin kestävyyttä sekä autenttinen ja luonnonmukainen visuaalinen ilme. Päiväkoti sijaitsee vanhalla kasarmialueella Lappeenrannan Rakuunamäellä, jonka alueella pääasiallinen rakennusmateriaali on tiili. Rakennuskokonaisuus muodostuu vanhasta massiivitiilisestä osasta ja sen laajennuksesta. Toteutimme vanhan korjatun osan laajennuksen julkisivut.

”Päiväkodin julkisivumateriaaliksi valittiin Corten-teräs, joka on luontaisesti säänkestävä ja erittäin luja materiaali. Lisäksi se on täysin kierrätettävä. Corten-teräksen pintaan muodostuu suojaava patinakerros ulkoilmassa, kun teräs pääsee vapaasti kastumaan ja kuivumaan. Patina alkaa muodostua oikeissa olosuhteissa heti ja saavuttaa lopullisen värinsä noin kahden vuoden kuluessa. Julkisivumateriaalilla saatiin rakennukseen elävä pinta, joka sopii alueen kokonaisilmeeseen”, kertoo projektipäällikkö Ville Karjalainen.

Julkisivutuotteena käytettiin Teräselementin omaa Composer M -julkisivulevyä, 3–5 millimetriä vahvaa massiivilevyä, joka sisältää piilokiinnitysjärjestelmän. Pystysuuntaan tehdyllä tiililadonnalla elävöitettiin lisää rakennuksen pintaa ja piilokiinnitysjärjestelmällä lopputuloksesta saatiin siisti.

Arkkitehtisuunnitelmien pohjalta suunnittelimme ja asensimme uuteen Rakuunamäen päiväkotiin kokonaisuudessaan noin 225 neliömetriä julkisivuverhousta. Toteutimme urakan tuoteosakauppana. Kohteen arkkitehtina toimi Granlund Saimaa Oy ja urakan tilaajana Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy. Urakka valmistui huhtikuussa 2022.

 

Katso kohteita, joita olemme toteuttaneet Composer-julkisivulevyistä >

Katso kohteita, joissa hyödynnetään säänkestävää Corten-terästä >

Jaa artikkeli somessa