DB Schenkerin uusi Tampereen alueterminaali on rakentunut vuoden alusta lähtien Lempäälään, Marjamäen yritysalueelle, ja syyskuun lopulla rakennuksessa vietettiin harjannostajaisia.

Vastaamme 12 000 neliömetrin terminaalirakennuksen, 4 000 neliömetrin lämmittämättömän hallin ja 2 000 neliömetrin toimistotilojen rakentamisesta KVR-urakkana yhdessä yhteistyökumppanimme Rakennus4 Oy:n kanssa.

”DB Schenkerin alueterminaali on meille merkittävä kokonaisurakka. Rakentaminen on sujunut mallikkaasti, olemme hyvin aikataulussa, ja jopa hieman edellä. Olemme saaneet paljon kiitosta rakentamisen kokonaisuudesta”, kertoo Teräselementin toimitila- ja hallirakentamisesta vastaava Juho Viitala.

Myös Schenker Oy:n kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen kehuu onnistunutta projektia. DB Schenker on ollut erityisen tyytyväinen hyvin edistyneeseen työmaahan ja sujuvaan, luotettavaan rakentamiseen.

DB Schenkerin uusi terminaalirakennus korvaa nykyisen Tampereen Hervannassa sijaitsevan terminaalin. Entisen terminaalin 7,5 hehtaarin tontti oli jäämässä pieneksi, eikä sijainti Hervannassa ollut enää optimaalinen. Uusi alueterminaali ja huomattavasti suurempi 13,5 hehtaarin tontti vastaavat DB Schenkerin kasvaviin liikkuvan kaluston tarpeisiin tulevaisuudessa.

Terminaalin mittasuhteet on suunniteltu nykypäivän kuljetuskalustoa ajatellen. Uudessa alueterminaalissa ei ole tarkoitus varastoida tavaraa, vaan se jatkaa matkaa saman tien. Terminaalille ajaa arviolta noin 300 ajoneuvoa kerran päivässä, ja lähetyksiäkin arvioidaan olevan yhden vuorokauden aikana noin 5 500. Lisäksi rakennuksessa on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon myös energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys rakenteissa, talotekniikassa ja energiankäytössä.

DB Schenkerin alueterminaali otetaan käyttöön kesällä 2022.

 

Harjannostajaiset_-Schenker_Jarmo-Viitala_Juho-Viitala_Petteri-Nurmi_Heidi-Ramo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: DB Schenkerin Tampereen alueterminaalin harjakaisissa olivat paikalla myös Teräselementti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Viitala (vas.), Teräselementin toimitila- ja hallirakentamisesta vastaava myyntijohtaja Juho Viitala, Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi ja Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

 

Lue lisää DB Schenkerin verkkosivuilta harjannostajaisista: https://pulse.dbschenker.com/fi/tampereen-alueterminaali-harjakorkeuteen/ sekä rakennusprojektin etenemisestä: https://pulse.dbschenker.com/fi/tampereen-alueterminaalin-rakennusprojekti-etenee/

Lue lisää Aamulehden jutusta ja katso myös ilmakuvavideo alueterminaalista (tilaajille): https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000008285052.html

Jaa artikkeli somessa