Teräselementin uutena vientijohtajana on aloittanut 25.11.2019 rakennusinsinööri (AMK) Mikael Rinne. Hän vastaa vuoden 2020 alusta käynnistyvän vientiliiketoiminnan kokonaisuudesta ja organisaation rakentamisesta. Rinne on toiminut aiemmin useissa teräsrakentamiseen keskittyneissä yrityksissä sekä Suomen, Ruotsin, Norjan että Tanskan markkinoilla, ja vastannut kokoluokaltaan merkittävistä rakentamisen projekteista.

”Oma osaamiseni ja kokemukseni täsmäsivät tehtävään erinomaisesti. Tehtävä on kiinnostava – siinä on haasteita, mutta myös edellytyksiä kansainväliselle menestykselle. Pääsen vaikuttamaan omalta osaltani yrityksen strategiaan ja kehittämään vientiorganisaatiota yhdessä Teräselementin johdon ja henkilöstön kanssa. Nämä yhdessä ruokkivat omaa uteliaisuuttani, ja halusin ehdottomasti lähteä mukaan yrityksen toimintaan”, kertoo Rinne.

Työ perheyrityksen palveluksessa kiinnosti

Teräselementtiin Rinnettä houkutteli mahdollisuus tulla osaksi kotimaisen perheyrityksen toimintaa. Myös Teräselementin alan erikoisosaaminen ja uusimman teknologian hyödyntäminen vakuuttivat Rinteen.

”Perheyrityksessä toimitaan usein pitkäjänteisesti ja vakaasti, ja tämä näkyy myös Teräselementin toiminnassa. Yritys on alkuvuosistaan lähtien kasvanut päämäärätietoisesti ja esimerkiksi investoinut uusiin koneisiin vuosien aikana. Eero Viitala perusti Teräselementin vuonna 1964, ja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Viitala on kasvattanut toimintaa menestyksekkäästi. Myös Jarmo Viitalan poika, hankekehitysjohtaja Juho Viitala toimii tällä hetkellä merkittävässä roolissa yrityksessä”, painottaa Rinne.

Teräselementin vientiliiketoiminnan Rinne odottaa kehittyvän kansainvälisesti samalle tasolle, kuin se on tällä hetkellä kotimaassa. ”Uskomme, että uuden vientiyksikön kautta Teräselementin toiminta pääsee kehittymään kokonaisvaltaisesti, ja samalla luomme edellytykset liikevaihdon systemaattiselle kasvulle. Edellytykset ovat erinomaiset, sillä Teräselementin koko henkilöstö vetää yhtä köyttä ja haluaa viedä yritystä ja sen toimintaa tulevaisuudessa samaan suuntaan”, kertoo Rinne.

Lue lisää Teräselementin vientiliiketoiminnan käynnistymisestä > Teräselementti aloittaa vientiliiketoiminnan tammikuussa 2020

Mikael Rinne:

  • Valmistuu talonrakennustekniikan insinööriksi vuonna 1994.
  • Teräsrakennetehtaan vastaavana työnjohtajana sekä kolmen pintakäsittelylaitoksen prosessivastaavana vuosina 1997–2000.
  • Teräsrakenneprojektien johtotehtävissä projekti-insinöörinä ja projektipäällikkönä vuosina 2000–2008 Skandinavian alueella ja vuosina 2008–2015 markkina-alueen myynti- ja avainasiakkuuspäällikkönä.
  • Projektijohtajana Skandinavian alueella vuosina 2016–2019. On mukana suurissa projekteissa kotimaassa, kuten Prima Powerin uusi tuotantohalli Seinäjoella n. 15 000 m2 ja Kuortaneen palloiluhalli n. 10 000 m2.
  • Rakennuspäällikkönä Ruotsin ja Norjan teollisuusryhmässä 2019.
  • Aloittaa Teräselementin vientijohtajana marraskuussa 2019.
  • Naimisissa, kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.
Jaa artikkeli somessa