Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat yhdessä Töölössä sijaitsevan Laakson sairaala-alueen vuosien 2022–2030 aikana. Alueelle rakennetaan kaksi uutta sairaalarakennusta ja kaksi säilyvää rakennusta peruskorjataan. Teräselementti on mukana sairaala-alueelle nousevan uuden päärakennuksen julkisivujen kehittämisessä ja toteutuksessa yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kehitysvaihe on nyt päättynyt, ja Teräselementti on allekirjoittanut sopimuksen toteutuksen ensimmäisestä vaiheesta.

”Laakson sairaalan hanke on meille merkittävä, monipuolinen ja laaja projekti. Julkisivujen kehitysvaihe yhteistyössä eri toimijoiden kanssa oli kokonaisuudessaan onnistunut. Olemme iloisia, että pääsemme toteuttamaan projektin nyt myös käytännössä”, kertoo Teräselementillä hankkeen projektipäällikkönä toimiva Ville Karjalainen.

Sairaala toteutetaan yhteistoiminnallisena allianssihankkeena. Laakson yhteissairaalan omistajat Helsingin kaupunki ja HUS ovat perustaneet Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaalan, joka toimii rakennushankkeessa tilaajana. Sairaala-alueen rakentaa Laakson yhteissairaalan allianssi. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV.

Sairaala-alueen rakentamiselle on asetettu kunnianhimoiset vastuullisuus- ja elinkaaritavoitteet, jotka ohjaavat suunnittelua ja toteutusta. Sairaala-alueen rakentamisen sekä valmiin rakennuksen ja sen ylläpidon tulee olla energiatehokasta, elinkaareltaan kestävää, huomioida luontoarvot ja rakentamisen pitää olla resurssiviisasta.

Julkisivujen toteutusvaiheen suunnittelu on aloitettu, ja tuotanto alkaa huhtikuussa, asennukset kesällä 2024. Teräselementin osalta hankkeen julkisivuasennukset valmistuvat vuoden 2026 aikana. Koko sairaala-alue on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2030 loppuun mennessä.

Lähde ja kuva: Laakson yhteissairaala

Lue lisää Laakson sairaala-alueen rakentumisesta >

 

Katso lisää julkisivurakentamisen referenssejä >

Etsitkö osaajaa projektiisi? Ota meihin yhteyttä!

Jaa artikkeli somessa