Teräselementti sai vahvistusta riveihinsä marraskuussa 2023, kun Markus Niemi aloitti halli- ja teräsrakentamisen yksikön myyntijohtajana.

Markus Niemeä uusi työ Teräselementillä ei juuri jännitä, sillä yritys on tuttu jo vuosien takaa. Vuonna 2012 hän toimi Teräselementillä puolisen vuotta julkisivupuolen projektipäällikkönä, jonka jälkeen Niemi päätyi itse yrittäjäksi. Teräselementin matkaa on kuitenkin tullut seurattua tiiviisti, ja uuden työpaikan auetessa Niemi kertoo kiinnostuksensa heränneen välittömästi.

”Teräselementti on aina näyttäytynyt minulle korkean tason talona, jossa on vahvaa projekti- ja insinööriosaamista. Onkin mahtavaa päästä tekemään töitä alan kovien ammattilaisten kanssa ja viemään yritystä eteenpäin”, Niemi kertoo.

”Työ itsessään on tuttua, sillä olen tehnyt kansainvälistä tuontikauppaa ja hallirakentamistoimintaa menneinä vuosina paljon. Uutena työntekijänä minua on kannustettu myös tuomaan muutosta ja hieman ravistelemaankin totuttuja raameja.”

Asiakas toiminnan keskiössä

Yritystensä toimitusjohtajana ollessaan Niemi pääsi tekemään laaja-alaisesti erilaisia tehtäviä. Niistä on hyötyä myös uudessa työssä Teräselementillä.

”Asiakaskunta ja asiakkaiden tarpeet ovat tuttuja, samoin myynti. Vahvuutenani on, että osaan tunnistaa ja kuunnella asiakkaan tarpeita, ja haluankin tuoda asiakasta entistä enemmän toimintamme keskiöön.”

Niemi korostaa palvelu- ja asiakaskeskeisyyden tärkeyttä myyntityössä – yrityksen on oltava haluttu partneri, joka aidosti kuuntelee ja on kiinnostunut asiakkaan tarpeista laajemminkin.

”Meidän on oltava asiakkaan ongelmanratkaisija: ei ole kyse ainoastaan hallirakentamisesta, vaan myös asiakkaiden kilpailukyvyn parantamisesta, heidän investoinnistaan tulevaisuuteen sekä uusista työpaikoista, joita he omille alueilleen luovat. Toimintaamme ohjaa se, mitä asiakas on vailla eikä se, mikä sopii meidän tuotantoomme.”

Teräselementti saa Niemeltä kehuja siitä, kuinka yritykseen sitoutuneet omistajat vaikuttavat myös työntekijöiden sitoutumiseen ja motivaatioon. Hän toteaakin, että yhtiö on aina omistajansa näköinen.

”Teräselementti täyttää ensi vuonna 60 vuotta, ja se on aika kova juttu perheyritykselle – vuosikymmenten ura kertoo siitä, että yritykseltä löytyy resilienssiä selvitä hankalistakin paikoista. Yrityksen eteenpäin vieminen ei ole satasen matka vaan maraton. Onkin hienoa päästä mukaan kehittämään yritystä, ja uskon, että hyvä tästä tulee.”

Markus Niemi

  • Syntynyt 22.2.1978
  • Valmistunut vuonna 2002 Hämeenlinnan ammattikorkeakoulusta rakennustekniikan insinööriksi
  • Aloitti syksyllä 2023 opiskelemaan YAMK- tutkintoa teknologialiiketoiminnan johtamisesta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa
  • Toiminut myös yrittäjänä

 

Tulisitko meille töihin? Katso avoimet työpaikat tai lähetä avoin hakemus!

Jaa artikkeli somessa