Julkisivuihin kiinnitetään nykyään entistä enemmän huomiota, ja myös niiden vaatimukset ovat kasvaneet. Julkisivujen toivotaan olevan kauniita ja yksilöllisiä kokonaisuuksia, mutta samalla kunnioittavan sekä luontoa että rakennettua elinympäristöä. Yksi esimerkki modernista julkisivusta on Teräselementin ja Raklan yhteistyöprojekti, kesällä käyttöönotettu ESPER-perhetalo Mikkelissä, jossa julkisivu otettiin onnistuneesti osaksi kaupunkiympäristöä.

– Julkisivut tulevat koko ajan moninaisemmiksi niin materiaalien käytön kuin muotojenkin osalta, ja samalla vaativimmiksi toteuttaa. Julkisivu on myös tärkeä tekninen kokonaisuus, jonka toimivuus on oleellinen osa tervettä ja aikaa kestävää rakennusta. Kokonaisuuden hallinnan ja samalla erityisosaamisen merkitys kasvaa, kertoo Teräselementti Oy:n projektipäällikkö Jani Nieminen Business Class -lehden artikkelissa.

Raklan toimitusjohtaja Pertti Lukkari ja Teräselementin Jani Nieminen kertoivat ajatuksiaan julkisivurakentamisen tulevaisuudesta Business Class -päättäjälehdessä, joka jaettiin Helsingin Sanomien välissä bisnesjakeluna lokakuussa. Lue koko artikkeli täältä: https://www.editori.fi/artikkeli/julkisivurakentamisen-uusi-aika/.

Lue lokakuun Business Class -numero täältä: https://issuu.com/editorhelsinki/docs/businessclass_marraskuu_2019

Tutustu Teräselementin julkisivurakentamiseen > https://teraselementti.fi/julkisivurakentaminen/

Tutustu Raklaan > https://www.rakla.fi/

Jaa artikkeli somessa