Suunnittelimme, valmistimme ja asensimme Mielen ja kuntoutuksen taloon 6 000 neliömetriä rankaelementtiseiniä.

Rankaelementtiseinäjärjestelmämme perustuu esivalmistettuihin rankarunkoisiin suurelementteihin. Runkomateriaaleina käytetään kertopuuta (LVL) tai termorankaa. Järjestelmämme takaa nopean asennuksen, sekä jäykän ja suoran pohjan julkisivuverhoukselle, mikä tässä kohteessa on työmaa-asennettava tuulettuva julkisivurappaus”, kertoo Teräselementin julkisivuyksikön johtaja Jani Nieminen.

Etuna myös kosteudenhallinta

Järjestelmän etuna ovat myös muun muassa energiatehokkuus ja kosteudenhallinta. Rankaelementtiseinät suunniteltiin ja valmistettiin Lempäälän tehtaallamme täysin valmiiksi, ja esimerkiksi ikkunat oli asennettu paikalleen elementteihin. Näin ulkoseinät saatiin nopeasti umpeen. Lisäksi elementit sääsuojattiin tarkasti kuljetuksen ja asennuksen aikana.

Mielen ja kuntoutuksen talo kokoaa Mikkelin kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, vaativan ortopedisen ja neurologisen kuntoutuksen sekä palliatiivisen hoidon (saattohoidon) yhteen. Lisäksi rakennukseen sijoittuu muun muassa sairaalakoulu ja lasten psykiatrinen päiväosasto. Viisikerroksiseen rakennukseen tulee uusia tiloja yhteensä 14 300 neliömetriä.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Työyhtymä Mielentalo, jonka muodostavat Maarakennus Suutarinen Oy ja SBS Betoni Oy. Teräselementin rankaelementtiseinäurakka valmistui loppuvuodesta 2021. Talo on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2023.

Kuvat: Kimmo Iso-Tuisku

 

Jaa artikkeli somessa