Arvo2, Tampereen yliopisto, Tampere

Kaupin alueelle valmistui toukokuussa 2016 Tampereen yliopiston käyttöön 33 000 m²:n Arvo2-rakennus, jossa toimii terveydenalan opetus ja tutkimustyö. Arvo2 on rakenteeltaan tähtimäinen, kolmen rakennuslohkon kokonaisuus, jossa jokaisella lohkolla on oma julkisivuvärinsä: D-lohkon toimistotalo on vihreä, E-lohkon opetus- ja laboratoriotilat turkoosit ja F-lohkon harjoitusleikkaussali, -röntgenillä, kipsaustilat ja luentosali keltainen.

Toimitimme Arvo2-kohteeseen rakennusten julkisivurakenteet elementteinä, Duetto-julkisivuverhouksen, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut ja  rakennusten teräsrunkorakenteita. Julkisivuelementit rakennettiin sisätiloissa tehtaallamme Lempäälässä, ja niihin kiinnitettiin elementtiasennuksen jälkeen kaksoisjulkisivulasit työmaalla. Näyttävä kaksoisjulkisivu tehtiin 100 mm:n paksuisen Duetto-julkisivupellin ulkopuolelle 20 mm:n avosaumoilla. Arvo2:n julkisivulasit on kuvioitu arkkitehdin suunnittelemalla 18 erilaisella silkkipainokuviolla. Arvo2 liittyy suoraan teräsrunkoisella ja lasiseinämäisellä Atrium-rakennuksella aiemmin rakennettuun Arvo1-rakennukseen.

Tilaaja halusi tarjota rakennuksen käyttäjille terveellisen, toiminnallisesti tehokkaan ja koko alueen ilmettä tyylikkäästi täydentävän kokonaisuuden noudattaen jo rakennusvaiheesta lähtien sekä Terve talo- että kestävän kehityksen -periaatteita. Arvo2:lle asetettiin tavoitteeksi Breeam-rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen Very Good -taso.

Teräselementti toteutti Arvo2-rakennuksen julkisivut kokonaistoimituksena:

Edut tilaajalle:
– energiatehokkuus, elinkaari, ympäristö
– käyttökustannukset
– terve talo
– näyttävyys
– laatu, takuu

Edut pääurakoitupääurakoitsijalle:
– toiminnan korkea laatu: toimitusvarmuus, aikataulut, henkilöt, tuotelaatu
– kokonaisuuden hallinta liittymineen
– kosteudenhallinta
– ratkaisukeskeisyys
– työturvallisuus
– kustannustehokkuus

Edut arkkitehdille ja rakennuttajakonsultille:
– detalji-osaaminen
– materiaali- ja tuoteosaaminen
– projektikohtainen ratkaisukehitys
– suunnittelun ohjaus
– arkkitehtoorinen joustavuus

Sijainti:
Tampere
Laajuus:
33 000 m2
Asiakas:
Tampereen yliopisto
Kuvat: Marjo Lalli Teräselementti Oy ja J-P Ryynänen

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Tuotantojohtaja / Julkisivurakentaminen

Jani Nieminen

044 042 2510