El Padel, Ylöjärvi

Projektin sisältö:
  • Rakensimme Kolmenkulman alueelle, Tampereen, Nokian ja Ylöjärven rajalle padel-halli El Padelin.
  • Halli on kooltaan yli 3 000 neliömetriä, jossa vapaata korkeutta on lähes kymmenen metriä.
  • Osallistuimme myös hallin toiminnalliseen suunnitteluun yhdessä rakennuttajan kanssa.

 

Padel-halli El Padel rakennettiin ketterästi: ”Tiukassa aikataulussa erityisesti kumppanin kokemus ratkaisi”

Kolmenkulman alueella, Tampereen, Nokian ja Ylöjärven rajalla, kohoaa tyylikäs, reilun 3 000 neliömetrin padel-halli El Padel, jossa suosikkilajia on harrastettu vuoden 2021 lopulta asti.

Alkuperäisenä visiona padel-halliyrittäjillä Henri Mäkelä, Jonne Kurikka, Niko Riskilä ja Eero Ojanen, oli rakennuttaa täyden palvelun padel-halli, jossa harrastamiselle on korkealaatuiset puitteet ja jossa myös viihdytään. El Padelista löytyykin kahdeksan Adidaksen korkeimman laatuluokan padel-kenttää, kuusi sulkapallokenttää sekä ravintola, saunatilat ja harrastekauppa. Tasokas halli tarjoaa kodin myös jokavuotisille padelin Suomen Cupin päätöspeleille.

Teräselementti toteutti padel-hallin

Suunnittelimme ja toteutimme padel-hallin runko-, kuori- ja vesikattorakenteet. Lisäksi kohteen toiminnallista suunnittelua tehtiin yhteistyössä rakennuttajan kanssa. Vapaata korkeutta hallissa on lähes kymmenen metriä, joten Teräselementin avainosaaminen pääsi erityisesti oikeuksiinsa.

Vuosikymmenten kokemus ja tunnettu brändi olivat merkittävässä roolissa, kun sopivaa yhteistyökumppania valittiin hallin rakentamiseen. ”Projekti oli merkittävä investointi, ja tiesimme, että meillä on tiukka aikataulu. Oli siis tärkeää valita kumppani, joka onnistuu toteuttamaan kokonaisuuden varmasti ja luotettavasti”, kertoo Niko Riskilä, yksi halliprojektin takaa löytyvistä yrittäjistä.

Onnistunut kokonaisprojekti

Hallin maanrakennustyöt käynnistyivät huhtikuussa ja padel-hallin avajaisia vietettiin marraskuussa 2021. Koko rakennusprojektin jouhevuus jo alun suunnitteluvaiheesta lähtien saa Riskilältä kehuja: ”Meillä on omaa osaamista ja tietotaitoa rakentamisesta, mutta halusimme teettää tietyt osa-alueet, kuten rungon ja hallin pystytyksen Teräselementin kaltaisella teräsrakentamisen ammattilaisella. Jo suunnitteluvaiheessa näkyi Teräselementin vahva ammattitaito, ja saimme kaikkiin yksityiskohtiin, kuten esimerkiksi paloteknisiin asioihin asiantuntevat ratkaisut.”

Riskilä kiittelee Teräselementtiä onnistuneesta, ja ennen kaikkea sujuvasti toteutetusta projektista: ”Olemme olleet tosi tyytyväisiä. Rakennusprojektin eri vaiheissa tarvittiin välillä joustavuutta kummaltakin osapuolelta, ja täytyy sanoa, että sitä oli helppo toteuttaa Teräselementin henkilöstön kanssa. Koko rakentaminen toteutettiin mallikkaasti alusta loppuun.”

 

 

 

Sijainti:
Ylöjärvi
Laajuus:
Yli 3 000 m2
Kuvat: Teräselementti Oy