Kon-Tiki, Helsinki

Projektin sisältö:
  • Kon-Tiki-kiinteistön yli 700 m2:n lasijulkisivukorjaus Helsingin Ruoholahdessa.
  • Toimimme kohteessa pääurakoitsijana.
  • Teimme tiivistä yhteistyötä Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n kanssa, joka suunnitteli ja toimi kohteessa valvojana.

 

Toteutimme pääurakoitsijan roolissa vaativan lasijulkisivukorjauksen

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevaan Kon-Tiki-kiinteistöön toteutettiin kesällä 2021 laaja lasijulkisivukorjaus. Teräselementti toimi kohteessa pääurakoitsijana tehden tiivistä yhteistyötä suunnittelijana ja valvojana toimineen Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n kanssa.

Korjausurakan aikana Kon-Tiki-kiinteistön vanha lasiseinäjärjestelmä purettiin yhdeltä julkisivulta kokonaan. Kiinteistön tiloja käytettiin läpi kesän normaalisti, mikä toi lisähaastetta yli 700 neliön urakkaan. Korjaustöissä täytyi huomioida myös vaihtelevat sääolosuhteet, joten työmaalla vaadittiin huolellista suojausta niin ulko- kuin sisätiloissakin.

”Tilat olivat käytössä korjauksen aikana, mikä tuli huomioida työmaasuunnittelussa. Korjaus toteutettiin sääsuojassa lohkoittain, jolloin osa julkisivusta saatiin pidettyä avoimena”, kuvailee Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n suunnittelija Kennet Mod.

Kolmessa eri vaiheessa toteutetussa Kon-Tiki-kiinteistön lasijulkisivukorjauksessa vaadittiin vahvaa kokonaisuudenhallintaa. Työskentelyalue kiinteistön ympärillä oli tiivis ja katualueet pyrittiin pitämään käytössä koko työsuorituksen ajan, joten kohteessa vaadittiin huolellista työsuunnittelua. Kokonaisuutta täydensivät kalustoon ja suunnitteluun liittyvä osaaminen sekä tuotetehtaalla toteutettu valmistustyö. Myös turvallisuus- ja tiedotusasiat nousevat merkittävään rooliin, kun kiinteistö on urakan ajan käytössä.

Vahvalla kokemuksella pääurakoitsijan rooliin

Teräselementti valikoitui Kon-Tiki-kiinteistön pääurakoitsijaksi urakkakilpailun ja neuvottelujen perusteella. Pääurakoitsijalta vaadittiin tietysti myös kohteessa olevan lasitusjärjestelmän ja materiaalien tuntemista

”Teräselementin referenssit ja kokemus kohteessa olevasta järjestelmästä olivat vahvat”, Mod summaa.

”Työmaan perusasiat ja kirjalliset dokumentit sekä työmaasuunnitelmat olivat Teräselementillä kunnossa. Viestintä urakan aikana oli sujuvaa. Teräselementillä reagoitiin havaittuihin virheisiin ja puutteisiin nopeasti ja ne korjattiin.”

Kon-Tiki-kiinteistön kaltainen mittava julkisivukorjaus sujuu harvoin täysin alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Teräselementin kokemus ja asiantuntemus toivat urakkaan kaivattua joustavuutta.

”Urakan aikana esiintyneitä yllätyksiä ja haasteita pohdittiin työmaalla yhdessä. Teräselementiltä tuli hyviä suunnitteluehdotuksia, joiden ansiosta päästiin yhteistuumin hyvin eteenpäin”, toteaa Mod.

Sijainti:
Helsinki
Laajuus:
noin 700 m2
Kumppanit:
Vahanen Rakennusfysiikka Oy