Liikekiinteistö, Vantaa

Projekti käynnissä

Projektin sisältö
  • KVR-hanke, julkisivuelementit suoraan Teräselementin Lempäälän tehtaalta
  • Rakennus täyttää valmistuttuaan LEED Gold -tason ympäristösertifioinnin

 

LEED Gold -ympäristösertifioitu liikekiinteistö Vantaalle

Rakensimme Vantaalle, Kehä III:n varrelle 10 000 neliömetrin kokoisen, kaksikerroksisen liikekiinteistön. Rakennuksen vuokralaisena toimivat Avant Tecno, Wetteri, Autosuni ja Tesla.

”Toteutamme hankkeen KVR-urakkana. Myös kohteen julkisivut on toteutettu Teräselementin ammattilaisten toimesta. Ratkaisu on täysin avaimet käteen -hanke, ja olemme auttaneet asiakasta projektissa tontin hankinnasta lähtien”, kertoo Teräselementin toimitilarakentamisen yksikönjohtaja Juho Viitala.

Liikekiinteistö sijaitsee erittäin näkyvällä paikalla. Haasteita rakentamiselle luo tontti, jossa sijaitsee voimalinja. Myös Kehä III:n sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyys asettaa tiukkoja vaatimuksia ulkopuoliselle melunhallinnalle.

Tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti rakennettu

Rakennus täyttää valmistuttuaan vihreiltä arvoiltaan LEED Gold -tason ympäristösertifioinnin. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -luokitus on maailman käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä.

”Ilahduttavaa oli se, että jouduimme tekemään vain marginaalisia muutoksia perusratkaisuihimme, jotta rakennus saatiin vastaamaan tavoiteltuja ympäristövaatimuksia. Tutkimme erilaisia runkomateriaalivaihtoehtoja, ja teräsrakenteinen runko osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi sekä kustannusten että ekologisuuden näkökulmasta. Kaikki rakennusmääräykset ja -toiveet, kuten rakennuksen viherkatto pystytään toteuttamaan joustavasti”, kertoo Viitala.

Liikekiinteistö valmistui kesällä 2024.

Sijainti:
Vantaa
Laajuus:
10 000 m2
Asiakas:
Kiinteistöosakeyhtiö Petikontie 23
Havainnekuvat: Riitta Mähönen, Teräselementti Oy