Logicenters, Tampere

Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakennuttaja ja omistaja Logicenters rakentaa uuden logistiikkakeskuksen Tampereen Hervantaan. Logicenters on valinnut Teräselementin toimittamaan hankkeeseen rungon, julkisivu- ja välipohjarakenteet sekä katon vesieristeineen.

Logistiikkakeskus on suunniteltu Logicentersin kestävän kehityksen strategian mukaisesti ja tavoitteena on saada keskukselle ympäristösertifikaatti BREEAM Excellent.

”Haemme rakennushankkeisiin yhteistyökumppaneita, jotka sitoutuvat Logicentersin tavoitteisiin ja haluavat olla mukana kehittämässä rakennusalaa vastuullisempaan suuntaan. Teräselementti sitoutui Logicentersin vastuullisuustavoitteisiin ja valittiin toimittajaksi ketteryyden, kustannustehokkuuden ja paikallisuuden vuoksi”, kertoo Logicentersin kehitysjohtaja Sanna Vikström.

”Teräselementille on tärkeää, että kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme energiatehokkaassa rakentamisessa ja varmistamme osaltamme hiilijalanjäljen minimoimisen rakennusten koko elinkaarten ajalta. Tässä hankkeessa käytämme mm. vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja priorisoimme tuotteita, jotka voidaan valmistaa lähellä työmaata. Olemme lisäksi suunnitelleet kohteen rakenteet siten, että katolle voidaan rakentaa tulevaisuudessa jopa koko sen alan laajuinen aurinkopaneelikenttä”, Viitala kertoo.

Uusi logistiikkakeskus valmistuu vuoden 2025 keväällä.