Niemi Palvelut Oy, Tampere

Projektin sisältö:

  • Pääurakointi Niemen muutto- ja logistiikkakeskuksen rakennusurakassa Tampereen Lahdesjärvellä.
  • Tontin hankinta
  • Rakenne- sekä arkkitehtisuunnittelu yhdessä asiakkaan oman suunnittelun kanssa
  • Rakennusurakka kokonaisuudessaan
  • Vuokrasopimus uusista tiloista

 

Niemen uusi muutto- ja logistiikkakeskus on sataprosenttisesti asiakkaan näköinen

Suomen johtavan muutto- ja logistiikka-alan palveluyrityksen Niemi Palveluiden uudet toimitilat valmistuivat Teräselementin toteuttamina Tampereelle kesäkuussa 2020. Tampereen yksikkö on ollut kovassa kasvussa viimeiset vuodet ja entiset tilat olivat jääneet auttamatta liian pieniksi. Uusia vaihtoehtoja olikin lähdettävä suunnittelemaan kasvun myötä.

”Aluksi ajatuksissamme oli olemassa olevien tilojen vuokraaminen ja muokkaaminen, mutta pian totesimme, että paras vaihtoehto on kuitenkin investoida nyt kertaheitolla kunnon tiloihin, jotka voidaan räätälöidä täysin meidän näköiseksemme”, kertoo Niemen palvelujohtaja Niko Hietanen.

”Kartoitimme ja tarkastelimme eri vaihtoehtoja ja yhteistyökumppaneita, mutta totesimme pian, että Teräselementti on se kaikkein sopivin kumppani meille.”

Hietasen mukaan ratkaiseva tekijä oli Teräselementin mahdollisuus toteuttaa koko rakentamisen kokonaisuus alusta loppuun. Toinen merkittävä seikka oli nopeus. Sopimuksen allekirjoittamisesta tilojen valmistumiseen kesti 13 kuukautta, lupakäsittelyineen kaikkineen.

”Aikataulut menivät juuri niin kuin Teräselementti projektin alkaessa lupasikin. Ja tämä siitäkin huolimatta, että jouduimme tekemään joitakin muutoksia suunnitelmiin matkan varrella”, Hietanen kehuu.

Saumaton suunnitteluyhteistyö avainasemassa

Teräselementti toimi koko projektin pääurakoitsijana aina tontin hankinnasta vuokrasopimuksen solmimiseen. Teräselementti kartoitti Niemelle sopivia tonttiehdokkaita, joista Lahdesjärvellä, liikenteen solmukohdassa sijaitseva tontti valikoitui sopivaksi vaihtoehdoksi. Teräselementin oma rakennesuunnittelija ja rakennusarkkitehti sekä Niemen palkkaama oma suunnittelutoimisto tekivät tiivistä yhteistyötä koko projektin ajan. Hietanen kehuukin yhteistyön sujuvuutta:

”Teimme matkan varrella muutamia merkittäviäkin muutoksia, vaikka alustavat suunnitelma olivat jo Teräselementin osalta pitkällä. Tästä huolimatta kompromisseja ei tarvinnut tehdä missään vaiheessa, vaan kaikki saatiin ratkaistua sujuvasti ja toteutettua meidän näköiseksemme.”

Teräselementti vastasi rakenne- ja arkkitehtisuunnittelun lisäksi myös koko rakennusurakasta. Kokonaisuuden hallinta yhden toimijan kanssa oli Niemelle vaivaton vaihtoehto.

”Erityisesti minut yllätti se, kuinka helppoa oli olla tilaajan roolissa. En ole rakennusalan ammattilainen, ja pohdin ennen projektin alkua sitä, miten osaan huomioida kaikki asiat, nostavatko tietyt ratkaisut kustannuksia, entä tuleeko aikatauluviivästyksiä. Kaikki eteni kuitenkin sovitusti, ja itse asiassa paljon nopeammin ja laadukkaammin, kuin olin osannut edes odottaa. Projektinjohtamiseen ei tarvinnut puuttua lainkaan. Se riitti, että me kerroimme, mitä halusimme”, painottaa Hietanen.

Uusissa toimitiloissa korostuvat Niemen arvot

Elämää Tampereen uusissa toimitiloissa on ehditty viettämään muutamia kuukausia, ja tiloista on tullut erinomaista palautetta. Uudet tilat eivät ole ainoastaan näyttävät, vaan tukevat koko Niemen liiketoimintaa.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä – jopa hiukan enemmän kuin tyytyväisiä. Entiset toimitilat olivat toiminnan kannalta epäkäytännölliset. Nyt kaikki toiminnot ovat saumattomasti saman katon alla: asiakaspalvelu, toimistotilat, tuotteiden myynti, nouto ja palautus sekä tilava, vartioitu varasto, joka palvelee kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaita”, sanoo Hietanen.

Asiakkaat ja henkilöstö ovat Niemelle tärkeimmässä roolissa: pääasia on se, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja henkilöstöllä on mukava olla töissä. Alusta asti olikin selvää, että henkilöstön viihtyvyyteen halutaan kiinnittää erityistä huomiota myös uusissa toimitiloissa.

”Kaikki sosiaali-, tauko- ja pukuhuonetilat on otettu viimeisen päälle huomioon ja toteutettu laadukkaasti. Tiloista löytyy toistasataa neliötä tilaa, joissa voi esimerkiksi ottaa päivän päätteeksi erän biljardia tai pelata vaikka Playstationilla”, kehuu Hietanen.

Toimitiloissa on huomioitu kokonaisvaltaisesti myös ympäristöystävällisyys. Muun muassa lämmitys on toteutettu maalämmöllä ja viilennys maaviileällä.

”Esimerkiksi kaikki lastauslaiturimme lämpiävät nyt maalämmöllä. Ratkaisu nosti hieman rakennuskustannuksia, mutta pidemmässä juoksussa se on kestävämpi ja ekologisempi ratkaisu”, Hietanen summaa.

Sijainti:
Tampere
Laajuus:
3 390 m²
Arkkitehtisuunnittelu:
Riitta Mähönen, Teräselementti Oy
Asiakas:
Niemi Palvelut Oy
Kuvat: Marjo Lalli, Teräselementti Oy

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Projektipäällikkö

Christian Anttila

044 312 3469