Ratamokeskus, Kouvola

Projektin sisältö:
  • Rankaelementtiseinät kokonaistoimituksena: suunnittelu, toteutus ja asennus
  • Noin 7 000 m2 rankaelementtiseiniä
  • Noin 550 m2 alumiinilasiseiniä

 

 

Toimitimme rankaelementtiseinät Kouvolan Ratamokeskukseen – Onnistunut suunnitteluyhteistyö avainasemassa

Teräselementti on ollut mukana rakentamassa Kouvolan Kotiharjuun uutta sairaalarakennusta, Ratamokeskusta. Toimitimme Ratamokeskukseen noin 7 000 neliömetriä rankaelementtiseiniä, sekä noin 550 neliömetriä alumiinilasiseiniä kokonaistoimituksena.

Yli 20 000 neliömetrin kokoinen, nelikerroksinen Ratamokeskus korvaa Kouvolan nykyisen Pohjois-Kymen sairaalan. Keskukseen tulee muun muassa päivystys, yli sata vuodepaikkaa, laboratorio, kuvantamiskeskus ja hammaslääkärin vastaanotto. Ratamokeskuksen on suunnitellut AW2 Arkkitehdit Oy, ja rakentamisesta vastaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten omistama Carea-Sairaalat Oy. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

”Avainasemassa näin mittavassa kokonaisuudessa oli suunnitteluvaihe. Suunnittelimme rakenteet yhdessä asiakkaan ja projektiryhmän kanssa – yhteistyössä pääsimme parhaaseen lopputulokseen, kun kaikkien tahojen asiantuntemus yhdistyi jo heti alkuvaiheessa”, kertoo Teräselementin julkisivutuotannosta vastaava tuotantojohtaja Jani Nieminen.

Myös pääurakoitsija Lujatalon projektipäällikkö Markus Vihavainen kiittää erityisesti onnistunutta suunnitteluvaihetta: ”Projektin eri tahot osallistuivat kaikki suunnitteluun, ja yhteistyö sujui mallikkaasti. Teräselementti oli heti projektin alkuvaiheessa aktiivinen ja vei asioita hyvin eteenpäin.”

Rankaelementtiseinillä hy kosteudenhallinta 

Ratamokeskuksen seinäelementit valmistettiin säältä suojassa Teräselementin omalla tehtaalla Lempäälässä. Kouvolaan elementit matkasivat heti valmistumisen jälkeen, ja suurelementtien asennus käynnistyi ripeästi. Valmiiden elementtiseinien avulla ulkoseinää saatiin tehokkaasti umpeen. Rankaelementtiseinien merkittävänä etuna onkin erityisesti nopea asennus ja luotettava kosteudenhallinta. Lisäksi seinärakenne takasi Ratamokeskukseen valitulle julkisivumateriaalille, keraamiselle laatalle, mittatarkan ja suoran alustan.

”Meille on tärkeää, että pidämme asiakaslupauksemme ja huomioimme jokaisen projektin sekä työmaan erityisvaatimukset.  Ratamokeskuksessa erityisesti asiakkaalle vaivaton suunnittelupalvelumme sekä laadukas, hyvin hallittu kokonaisuus, toteutuivat hyvin”, Nieminen kertoo.

Teräselementin osuus Ratamokeskuksesta valmistui aikataulussa loppuvuodesta 2020. Rakennus on määrä ottaa käyttöön vuonna 2022.

Sijainti:
Kouvola
Laajuus:
7 550 m2
Arkkitehtisuunnittelu:
AW2 Arkkitehdit Oy
Asiakas:
Lujatalo Oy
Havainnekuva: AW2 Arkkitehdit Oy