Sanomatalo, Helsinki

Teräselementti toimittaa:

Kaksoislasijulkisivun saneeraus

Yhteensä 1 300 m² lasiseiniä

Valmistussuunnittelu, valmistus ja asennus

Teräselementin lasiseinäosaamista Sanomatalossa

Elokuussa 2017 Kiira-myrsky tiputti Helsingin keskustassa sijaitsevan Sanomatalon kaksoislasijulkisivusta laseja. Myrskyn jälkeen osa laseista purettiin pois ja niiden tilalle asennettiin uudet. Korvaavien lasien ja tukirakenteiden asentaminen suunniteltiin huolella, ja projektin vaiheet käytiin tarkasti läpi. Itse asennustyö vei vain kolmisen kuukautta, vaikka Sanomatalon sijainti asetti asennukselle haasteita. Saneeraus valmistui syksyllä 2019.

Teräselementti toimi saneerauksen päätoteuttajana. Vastasimme kaksoislasijulkisivun valmistussuunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta sekä työturvallisuudesta ja toiminnan laadusta. Asensimme Sanomataloon yhteensä 1 300 m² lasiseiniä. Sijainti Helsingin ydinkeskustassa tarkoitti sitä, että alueen läpi kulkee päivässä noin 30 000 kävelijää, joten työturvallisuuteen oli kiinnitettävä vielä normaaliakin enemmän huomiota. Alueita täytyi aidata ja työmaata siirtää, mikä hidasti työntekoa. Kun töitä tehtiin oman tontin sijasta katualueella, yhteistyötä oli tehtävä myös Helsingin kaupungin kanssa. Sanomatalossa on paljon toimistoja, ja niiden ikkunoiden takana työskenneltäessä oli pidettävä huolta myös siitä, ettei saneeraus aiheuta ylimääräistä häiriöitä.

Mallikelpoista yhteistyötä

Projektia johtanut Sanomatalon kiinteistöpäällikkö Jarmo Viitanen on tyytyväinen yhteistyöhön. Hän kertoo yhteisen sopimisen ja suunnittelun onnistuneen Teräselementin kanssa erinomaisesti.

– Teräselementin toiminta projektissa oli todella mallikelpoista! He kertoivat omia ehdotuksiaan, mutta ottivat myös meidän ehdotuksemme positiivisesti vastaan. Asiat onnistuttiin aina sopimaan yhdessä. He myös suhtautuivat turvallisuuteen äärimmäisen vakavasti, mikä oli tässä kohteessa erityisen tärkeää.

– Teräselementti otti ihan sydämen asiakseen, että työmaa oli rajattu huolellisesti muusta alueesta, ja että esimerkiksi opasteita oli riittävästi, kertoo puolestaan rakennuttamisesta ja valvonnasta vastanneen Swecon projektipäällikkö Henri Siljander.

Lyhyessä ajassa, haastavalla työmaalla, valmistui näyttävä julkisivu.

– Teräselementti hoiti projektin vaikeasta ympäristöstä huolimatta todella hyvin, Siljander tiivistää.

Sijainti:
Helsinki
Laajuus:
1 300 m²
Asiakas:
Sanomatalo
Kumppanit:
Sweco

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Tuotantojohtaja / Julkisivurakentaminen

Jani Nieminen

044 042 2510