Teräselementti

Tay, Arvo2, Tampere

Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivut, julkisivurakenmtaminen, Duetto-julkisivulevy Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivut Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivurakenteet, seinäelementit, Duetto-julkisivuverhous, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut, teräsrunkorakenteita. Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivut Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivurakenteet, seinäelementit, Duetto-julkisivuverhous, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut, teräsrunkorakenteita Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivurakenteet, seinäelementit, Duetto-julkisivuverhous, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut, teräsrunkorakenteita Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivurakenteet, seinäelementit, Duetto-julkisivuverhous, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut, teräsrunkorakenteita. Tampereen yliopisto, Arvo 2 -rakennuskokonaisuus, Tampere, julkisivut

2016

Tampereen yliopisto, Arvo2 -rakennuskokonaisuus

Teräselementti Oy:n on toimittanut  Arvo2:een rakennusten julkisivurakenteet elementteinä, Duetto-julkisivuverhouksen, silkkipainetut kaksoislasijulkisivut ja  rakennusten teräsrunkorakenteita. Julkisivuelementit on  rakennettu sisätiloissa Teräselementti Oy:n tehtaalla Lempäälässä ja niihin on elementtiasennuksen jälkeen kiinnitetty kaksoisjulkisivulasit työmaalla. Näyttävä kaksoisjulkisivu tehtiin 100 mm Duetto-julkisivupellin ulkopuolelle 20 mm avosaumoilla.

Arvo2:n julkisivulasit on kuvioitu arkkitehdin suunnittelemalla 18 erilaisella silkkipainokuviolla. Teräselementti Oy:n rakentamat julkisivut ovat luonnonmukaisen tyylikkäät ja varmasti arkkitehdillekin tutustumisen arvoinen julkisivukohde Tampereella Tays:n itäosassa.

Tampereen Kaupissa on valmistunut toukokuussa 2016 Tampereen yliopiston käyttöön 33 000 m2 Arvo2 –rakennus, jossa keskitytään terveydenalan opetukseen ja tutkimustyöhön. Arvo2 liittyy suoraan teräsrunkoisella ja lasiseinämäisellä Atrium –rakennuksella aikaisempaan Arvo1 –rakennukseen.

Arvo2 on rakenteeltaan tähtimäinen kolmen rakennuslohkon kokonaisuus, jolla jokaisella on oma julkisivuvärinsä: D-lohkon toimistotalolla vihreä, E-lohkon opetus- ja laboratoriotiloilla turkoosi ja F-lohkon harjoitusleikkausalilla, -röntgenillä, kipsaustiloilla ja luentosalilla keltainen.

Tilaaja on halunnut tarjota rakennuksen käyttäjille terveellisen toiminnallisesti tehokkaan ja koko alueen ilmettä tyylikkäästi täydentävän kokonaisuuden noudattaen jo rakennusvaiheesta lähtien Terve talo ja kestävän kehityksen -periaatteita. Arvo2:lle on asetettu tavoitteeksi Breeam-rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen Very Good –taso.

Teräselementti Oy:n argumentit integroitujen Arvo2 julkisivujen kokonaistoteutuksessa:

tilaajan näkökulmasta:
-energiatehokkuus, elinkaari, ympäristö
-käyttökustannukset
-terve talo
-näyttävyys
-laatu, takuu

pääurakoitsijan näkökulmasta:
-toiminnan korkea laatu: toimitusvarmuus, aikataulut, henkilöt, tuotelaatu
-kokonaisuuden hallinta liittymineen
-kosteuden hallinta
-ratkaisukeskeisyys
-työturvallisuus
-kustannustehokkuus

arkkitehdin ja rakennuttajakonsultin näkökulmasta:
-detalji-osaaminen
-materiaali- ja tuoteosaaminen
-projektikohtainen ratkaisukehitys
-suunnittelun ohjaus
-arkkitehtoorinen joustavuus

Send this to a friend