Tripla, Helsinki

TERÄSELEMENTTI TOIMITTAA:

  • Yhteensä 1050 m² lasikattoa
  • Teräsrunkorakenteet, sisältäen 25m pitkät avaruusristikot ja sekundäärirakenteet
  • Lasirakenteet liittymineen
  • Suunnittelu, valmistus ja asennus

TERÄSELEMENTIN LASIKATTO-OSAAMISTA YIT:N MEGAPROJEKTI TRIPLASSA

Triplan massiiviseen hankkeeseen kuuluu kolmen korttelin alue, johon rakentuu kauppakeskus, pysäköintilaitos, joukkoliikenneasema, asuntoja, hotelli ja toimistoja. Tripla yhdistää Itä- ja Länsi Pasilan sekä uuden asuinalueen pohjoispuolella ja suunnitteilla olevat korkeat tornitalot sen eteläpuolella. Projektin kokonaislaajuus on yhteensä noin 183 000 kerrosneliötä. Tripla valmistuu vaiheittain vuosina 2019–2020.

Teräselementti toimitti Triplaan, Pasilan asemalle vaativan lasikaton kokonaisprojektina. Suunnittelimme, valmistimme ja asensimme kohteeseen yli 1000 m2:n lasikaton teräsrunkoineen. Lasikaton primäärirunko toteutettiin näyttävillä 25 metrin avaruusristikoilla, johon lasikattorakenteet tukeutuvat.

Triplassa lasikaton vedenpitävyys on erityisen tarkastelun alaisena, sillä katon alla liikkuu tulevaisuudessa Suomen suurin asiakasliikenne. Vuonna 2025 Pasilan aseman kautta kulkee päivittäin 130 000 matkustajaa ja 900 junaa.

– Lasikatto on Triplassa haasteellisessa paikassa ja kävijämäärä on jatkossa Suomen suurinta. Kohteessa huoltoasiat ja muut tiiveysasiat korostuvat entisestään, kun lasikattoa ei pystytä korjaamaan kovin yksinkertaisilla menetelmillä. Halusimme mukaan asiantuntijuutta ja kumppanuutta – toimijan, joka on tehnyt paljon vastaavanlaisia kohteita, kertoo Tripla-projektin työpäällikkö Jani Kuivamäki YIT:ltä.

Yhteistyöllä onnistunut lopputulos

YIT on ollut tyytyväinen yhteistyöhön. Teräselementti vakuutti pitkällä kokemuksellaan ja hyvällä maineellaan. Kuivamäki kiittää myös kokonaisprojektin toimivuutta:

– Kun kokonaisuus on vain yhdellä taholla, vastuu ja sitoutuminen ovat selvät.  Valitsimme lasikattorakentamisen kumppanin ajoissa, joten pystyimme istumaan isolla porukalla – sekä meidän että Teräselementin suunnittelijat, lasiasiantuntijat, arkkitehdit ja me pääurakoitsijoina – yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan asioista, joita voidaan kehittää. Onnistuneeseen lopputulokseen on päästy muun muassa yhteisen suunnittelun ja kokonaishallinnan kautta.

Pasilan asema avattiin yleisölle lokakuussa 2019.

Triplan tiedot YIT Oyj

Sijainti:
Helsinki
Laajuus:
183 000 kerrosneliötä
Arkkitehtisuunnittelu:
Sweco Architects Oy
Asiakas:
YIT Rakennus Oy

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Tuotantojohtaja / Julkisivurakentaminen

Jani Nieminen

044 042 2510