Vallilan Takomo Oy, Helsinki

Vallilan Takomo Oy – Korjausrakentamisen myötä liiketoiminta voi jatkua samassa kiinteistössä myös tulevaisuudessa

Vallilan Takomo Oy on vuonna 1945 perustettu perheyritys, jonka erikoisalaa on jousien asennus- ja korjaustyöt hyötyajoneuvoihin sekä jousien maahantuonti ja myynti. 11 henkeä työllistävää yritystä johdetaan nyt jo neljännessä sukupolvessa, kun toimitusjohtajana työskentelee Teemu Punkka. Vallilan Takomo toimii omistamassaan hallissa Helsingin Pitäjänmäessä. Hallin ensimmäinen osa on valmistunut vuonna 1962, ja hallia on tämän jälkeen laajennettu kahteen otteeseen.

Teräselementin urakka koskee hallin korkeimpia osia, alkuperäiseen halliin vuosina 1977 ja 1985 tehtyjä laajennuksia. Urakka toteutettiin kokonaispalveluna, jossa Teräselementti vastasi suunnittelusta, projektijohdosta, julkisivukorjattavien rakennusten purkutöistä sekä uuden julkisivun asennustyöstä. Teräselementti toimitti Vallilan Takomon vanhaan siporex-rakennukseen ikkunoiden välipellit, nurkkapellit, uudet taiteovet, teräsprofiili-ikkunat sekä uuden verhoilun. Uusi julkisivuverhoilu tukee vanhaa rakennetta, suojaa säältä sekä lämmönhukalta ja mahdollistaa vanhan rakennuksen ilmankierron uuden verhoilun alla. Paitsi teknisistä syistä, julkisivun parantamista oli suunniteltu muutaman vuoden ajan myös imagosyistä.

“Hankkeen tavoitteena on ollut mahdollistaa liiketoiminta samassa kiinteistössä vielä pitkään ja nostaa kiinteistön arvoa. Toimimme asiakasrajapinnassa ja asiakkaat käyvät meillä päivittäin, joten halusimme myös päivittää rakennuksen ulkoasun toimitilojen osalta tähän päivään”, kertoo Vallilan Takomon toimitusjohtaja Teemu Punkka.

Sujuvaa ja nopeaa yhteistyötä, avaimet käteen -periaatteella

Vallilan Takomo ja Teräselementti vaihtoivat ensimmäiset ajatukset hankkeesta Alihankintamessuilla. Teräselementiltä käytiin tutustumassa kohteeseen paikan päällä ja hankkeen suunnittelua jatkettiin yhdessä Teräselementin arkkitehtien ja Vallilan Takomon kanssa. Teräselementti teki ehdotukset materiaaleista ja julkisivun arkkitehtisuunnittelusta sekä hoiti lupakäsittelyn ja lupien hakemisen. Hankkeen toteutuminen avaimet käteen -periaatteella miellytti Punkkaa.

“Päällimmäisenä jäi mieleen hankkeen toteuttamisen sujuvuus. Todella nopeasti päästiin ensimmäisestä keskustelusta siihen, että meillä oli jo havainnekuvat ja näkemys siitä, millainen lopputulos voidaan toteuttaa.”

Havainnekuvat uudistetusta rakennuksesta auttoivat Vallilan Takomoa omassa viestinnässään, ja kuvia hyödynnettiin muun muassa viestittäessä toimitilamuutoksista asiakkaille.

Asiakkaan toiveet huomioivaa rakentamista

Hankkeen suunnittelussa painotettiin paitsi hallin tämänhetkistä käyttöä, myös Vallilan Takomon tulevaisuuden suunnitelmia. Teräselementti saikin Vallilan Takomolta kiitosta toimintatavastaan, jossa asiakas saa olla mukana tuomassa esiin näkemyksiään ja toiveitaan.

“Oli mukava huomata, että kaikilla hankkeessa mukana olleilla oli tavoitteena imagomme kohottaminen. Työntekijät ovat tehneet laadukasta työtä, ja jälki on hyvännäköinen. Urakan aikana vastaan tulleet tekniset ongelmat on tuotu esiin ja olemme yhdessä katsoneet, mikä olisi paras ratkaisu tämän hoitamiseksi toteutuksen laadukkuudesta ja rakennuksen ulkonäöstä tinkimättä, Punkka summaa.

Uudistettavassa rakennuksessa on ajoneuvokorjaamo ja tuotantotiloja. Kiinteistössä on ollut toiminta käynnissä koko julkisivusaneerauksen ajan. Teräselementiltä kiitetään Vallilan Takomoa hyvästä yhteistyöstä; Vallilan Takomon toiminta jatkui ilman keskeytyksiä yhteisvoimin.

Sijainti:
Helsinki
Kuvat: Marjo Lalli, Teräselementti Oy

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Projektipäällikkö / Julkisivusaneeraus

Juha Koivumaa

044 344 9340