Wulff Oy, Espoo

Projektin sisältö:

  • Julkisivusaneeraus: suunnittelu, toteutus ja asennus
  • Arkkitehtisuunnittelu ja lupahakemus julkisivumuutoksella
  • 80-luvun pesubetonielementti verhoiltiin sileillä julkisivukaseteilla
  • Julkisivuissa käytettiin verhoilutuotteena Teräselementin julkisivutuoteperheestä Composer K -julkisivulevyä, Duetto-julkisivuprofiilia sekä suurimmalta osalta Rondo-julkisivulamellia. Toteutimme myös alumiinisäleikön pääjulkisivulle.
  • Muuta: ovimuutos- ja listoitustyöt, asennus ja työnjohto

 

 

Julkisivut viestivät vastuullisuutta – Teräselementti toteutti Wulffin päätoimipisteen julkisivusaneerauksen

Työpaikkatuotteita ja -palveluja myyvän Wulffin Espoon pääkonttori on saanut viimeisen parin vuoden aikana kokea täydellisen muodonmuutoksen. 80-luvun puolivälissä rakennettu kaksikerroksinen rakennus on saneerattu nyt täysin sekä sisä- että ulkotiloiltaan. Teräselementti suunnitteli ja toteutti toimitilojen uudet julkisivut. Projekti valmistui keväällä 2021.

Wulffille vastuullisuus on tärkeä teema, ja brändin mukainen kerronta haluttiin vahvasti mukaan myös uusiin julkisivuihin. Lopputuloksena syntyi kokonaisuus, jossa modernit sisätilat saivat arvoisensa vastaparin. Samalla julkisivut kertovat omalta osaltaan Wulffin tarinaa.

”Wulffin missiona on tehdä maailmasta parempi paikka työpaikka kerrallaan. Päätimme, että meidän on laitettava kotipesämme kuntoon, ja tehtävä myös omasta työympäristöstämme se paras paikka”, kertoo Wulffin kehitysjohtaja Marko Helin.

Huolellisella suunnittelutyöllä onnistunut lopputulos

Saneerauksessa 80-luvun betonielementtien päälle verhoiltiin uusi julkisivu sileillä julkisivukaseteilla. Samalla suunniteltiin kyltit ja selkeä ohjaus pääsisäänkäynnille, sisääntuloaulan viestitaulut, paikka muraalimaalaukselle ulkoseiniin sekä alumiinilevyt ikkunoiden väliin. Kiinteistön pääsisäänkäynnin yhteyteen toteutetussa diginäytössä voidaan nyt viestiä monipuolisesti ajankohtaisista asioista. Julkisivuihin suunniteltu paikka muraalimaalaukselle taas toteutetaan myöhemmin kilpailuna tai oppilaitosyhteistyönä. Kuvapinnassa vastuullisuusviesti yhdistyy visuaalisesti kiinnostavaan muotoon.

”Huolellisesti tehty suunnitteluvaihe sekä toteutus palvelivat meitä erinomaisesti, ja kiinteistö muuttuu tarvittaessa ajan ja liiketoiminnan mukana. Teräselementin arkkitehti ja projektista vastaava henkilö olivat sydämellä mukana ja aidosti kiinnostuneita meistä. He syventyivät luomaan julkisivukokonaisuuden, joka on yksilöllinen, muuntuva, Wulffin brändiä tukeva sekä nostattava, ja samalla myös toimintaa palveleva ja kustannustehokas”, kehuu Wulffin markkinointiviestinnästä vastaava Tarja Törmänen.

”Teräselementin työntekijät olivat kuin wulffilaisia”

Wulff valitsi Teräselementin julkisivusaneerauksen toteuttajaksi erityisesti aktiivisen ja palvelevan asenteen vuoksi. Lisäksi Teräselementin etuna olivat erinomaiset referenssit vastaavista kohteista. Valintaa ei ole tarvinnut katua, sillä Wulffilla on oltu sekä lopputulokseen että Teräselementin laatuun ja toimintaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Wulffiin uudistettu kiinteistö kerää kiitosta niin vierailijoilta kuin Wulffin omalta henkilökunnalta. Erityisen vaikuttuneita kävijät ovat olleet kokonaisuudesta: tyylikäs julkisivu houkuttelee astumaan sisään, valoisat sisätilat aiheuttavat ihastusta ja viimeistelevät kokemuksen. Julkisivusaneeraus on erinomainen esimerkki myös vastuullisesta rakentamisesta; aina ei tarvita uutta rakennusta, vaan olemassa olevaa muokkaamalla voidaan aikaansaada yhtä onnistunut lopputulos.

”Ihmisten innostuneisuus on ollut inspiroivaa. Wulffilaiset ovat olleet erityisen mielissään siitä, että toimitilamme näyttävät nyt näin upeilta. Julkisivusaneerauksesta ei myöskään aiheutunut meidän päivittäiselle toiminnallemme lainkaan haittaa”, kertoo Törmänen.

Erityiskiitoksen saavatkin Teräselementin asennusryhmä sekä työmaatoiminta:

”Kiinteistömme parissa työskentelevät henkilöt olivat erittäin ammattitaitoisia ja mukavia. Vuorovaikuttaminen oli helppoa, ja he solahtivat kuin luonnostaan meidän kulttuuriimme. Välillä tuntui kuin he olisivat olleet itsekin wulffilaisia. Kaikki toimi, ja projekti eteni hyvin. Suosittelemme, ja olemme jo suositelleetkin Teräselementtiä julkisivusaneerauksen toteuttajaksi myös muille”, kehuu Helin.

 

Olemme kertoneet myös aiemmin Wulffin julkisivusaneerauksesta. Lue lisää >

Tutustu julkisivutuotteisiin >

Tutustu julkisivumateriaaleihin >

 

Sijainti:
Espoo
Laajuus:
noin 1400 m2
Arkkitehtisuunnittelu:
Marjo Lalli, Teräselementti Oy
Asiakas:
Wulff Oy
Kuvat: Marjo Lalli, Teräselementti Oy