XAMK Kampus, Kotka

Projekti käynnissä

Projektin sisältö:

  • Uusi kampus Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk:lle.
  • Asiakkaana Lujatalo Oy, joka toimi pääurakoitsijana Kotkan kampuksen rakentamisessa.
  • Toimitimme kampuksen monimuotoiseen ja haastavaan julkisivuun ulkoseinien rankaelementit, lasiseinät sekä alumiini-ikkunat ja termorankaseinät.
  • Seinäneliöiden kokonaismäärä on noin 7 000 neliömetriä.
  • Kohteessa näkyy erityisesti kampuksen monimuotoinen ja haastava julkisivu.
  • Teräselementin urakka valmistuu alkuvuodesta 2024.

 

Kotkan kampuksen ulkoseinät valmistuivat ammattitaidolla ja hyvällä yhteistyöllä

Teräselementti oli mukana toteuttamassa keväällä 2023 alkanutta Kotkan kampuksen rakentamista. Keväällä 2024 valmistuva kampus on Teräselementin osalta tehty jo lähes kokonaan – viimeiset työt on tarkoitus saada valmiiksi helmikuun 2024 loppuun mennessä.

Urakoitsijana toimivan Lujatalo Oy:n työnjohtajan Kari Rajalan mukaan rakennusprojekti on ollut toisinaan haastava, sillä kampus on muodoltaan nouseva – toisessa päässä ollaan lähes maanrajassa ja toisessa noustaan seitsemänteen kerrokseen. Sääsuojan alla tekeminen on myös toisinaan aiheuttanut hankaluuksia, mutta kompromissien avulla kaikesta on selvitty.

Antoisaa yhteistyötä

Rajalan mukaan yhteistyö Teräselementin kanssa on läpi projektin ajan ollut helppoa ja mutkatonta. Rajala arvioi mukana olleen noin 50 eri urakoitsijaa, joista Teräselementti on erottunut edukseen.

”Kaikki on sujunut äärettömän hyvin, Teräselementin kanssa on ollut antoisaa tehdä töitä. Ammattitaitoa löytyy sekä työntekijöiltä että työnjohtajilta, jotka ovat myös jatkuvasti läsnä. Ja jos joitain asioita on pitänyt johdon kanssa sopia etänä, on puhelimeen vastattu hyvin myös työajan ulkopuolella.”

Rajala kehuu myös Teräselementin työntekijöiden asennetta. Ryhmä on ollut hänen mukaansa tehokas ja työn jälki hyvää.

”Näkyvää jälkeä tulee nopeasti, mutta siitä huolimatta työtehtävissä ei oiota eikä valiteta. On ollut helppoa työskennellä heidän kanssaan – ammattitaito näkyy työn etenemisessä.”

Lupauksista pidetään kiinni

Positiivista Rajalalle oli myös se, että Teräselementti toi mukanaan omat konttinsa varastointitarkoitusta varten. Pääurakoitsijan työ helpottui, kun työmaalta tarvitsi ainoastaan osoittaa konteille sopiva paikka. Työn etenemisnopeudestakaan Rajala ei keksi valittamista, vaikka kompromisseja on kohteen erikoisen muodon vuoksi silloin tällöin jouduttukin tekemään.

”Teräselementistä riippumattomista syistä olemme joutuneet viivyttämään hieman heidän töitään, sillä telineet ovat olleet vuorotellen vähän kaikkien tiellä. Tällä hetkellä rakennuksen julkisivun edessä on vielä toistaiseksi työmaahissi, jonka pois siirtämisen jälkeen Teräselementti pääsee viimeistelemään työnsä.”

Kaiken kaikkiaan Rajala kehuu Teräselementtiä toimintavarmaksi yritykseksi, joka pitää mitä lupaakin.

”Tekisin ehdottomasti uudelleenkin yhteistyötä Teräselementin kanssa, etenkin jos saadaan taas sama työnjohto ja samat työntekijät kasaan!”

Sijainti:
Kotka
Laajuus:
n. 7 000 m2
Kumppanit:
Urakoitsija Lujatalo Oy