Huhtikuun alussa pestinsä aloittanut Ruuska on ehtinyt parin viikon aikana tutustua uusiin työtehtäviinsä ja kollegoihinsa.

5.4.2024 Teräselementti sai uudeksi hankintapäällikökseen Taito Ruuskan. Aiemmin mm. YIT:llä ja NCC:llä työskennellyt Ruuska on ottanut uuden työn mielenkiinnolla vastaan, sillä yrityksen tarjoamat työmahdollisuudet olivat kiinnostaneet jo aiemmin.

”Olin ajatellut, että jos Teräselementiltä aukeaisi vaikkapa hankintapäällikön paikka, niin voisin hakea sitä. Kun paikka sitten tämän vuoden puolella sattumalta tulikin hakuun, kiinnostuin heti. Soitin ensin headhunterille, joka kannusti minua hakemaan paikkaa, ja asiat lähtivätkin nopeasti etenemään”, Ruuska kertaa.

Ruuska näkee mielenkiintoisena Teräselementin kasvun vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. Tavoitteet uudessa roolissa ovatkin Ruuskalla selkeät: kova kasvu vaatii hankintojen systemaattista riskienhallintaa.

”Tuon osaamistani hankintajärjestelmän kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja yhdenmukaistamiseen. Hankinnoissa on tiedettävä mitä hankitaan, kuka hankkii ja milloin hankitaan, mikä on hankintojen budjetti sekä toteuma”, Ruuska avaa.

Paljon tuttua ja paljon uutta

Ruuskan työura alkoi Pilkingtonin lasitehtaalla vuonna 1997 ensin operaattorina ja sen jälkeen vuorovastaavana. Lasikeraamisen alan ammattitutkinnon Ruuska suoritti vuonna 2008. Myöhemmin lasitehtaalle haettiin laatukoordinaattoria, jossa Ruuska viihtyi kuusi vuotta. Töiden ohessa Ruuska ehti myös opiskella ammattikorkeakoulussa ja valmistua koneinsinööriksi, jonka jälkeen aukesi paikka osastonvetäjänä.

”Olin osastonvetäjänä noin vuoden, kun vastaan tuli mahdollisuus lähteä laajentamaan osaamista rakennuspuolelle. Lähdin opiskelemaan rakennusmestariksi tehden samalla työnjohtoa YIT:llä. Myöhemmin etenin työpaikan sisäisessä haussa hankintainsinöörin tehtäviin.”

YIT:n jälkeen tie vei NCC:n Tampereen yksikköön, jossa Ruuska toimi hankintapäällikkönä vajaa pari vuotta ennen Teräselementille siirtymistään. NCC:n töiden ohessa tuli opiskeltua rakennusinsinöörin ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Aiemmasta työkokemuksesta ja koulutuksesta on hyötyä myös hankintapäällikön työtehtävässä Teräselementillä.

”Paljon on samanlaisia hankintoja ja lainalaisuuksia, mutta paljon on myös uutta, esimerkiksi hallirakentamisen, teräsrunkojen ja julkisivujen puolella. Opeteltavaa on, mutta työporukka on ottanut minut hyvin vastaan. Yksinhän näitä hommia ei voi tehdäkään”, Ruuska toteaa.

Teräselementin yhteishenki saa Ruuskalta muutenkin kiitosta. Tukea on tullut niin johdolta kuin kollegoilta.

”Teräselementillä on todellisia erityisalan ammattilaisia ja kun yrityksen ylin johtokin on saman katon alla, myös päätöksenteot hoituvat notkeasti.”

 

Taito Ruuska

  • Asuu Tampereen Pappilassa vaimon sekä 14- ja 17-vuotiaiden poikien kanssa
  • Koulutukseltaan koneinsinööri, rakennusmestari ja rakennustekniikan insinööri (YAMK)
  • Harrastuksiin kuuluu polkujuoksu, kuntosali, avantouinti ja kesäkalastus
  • Aloitti Teräselementin hankintapäällikkönä 5.4.2024.
Jaa artikkeli somessa