arvo21

Tampereen yliopiston Arvo2 valmistui Tampereella toukokuussa 2016

Tampereen Kaupissa on valmistunut Tampereen yliopiston käyttöön 33 000 m2 Arvo2-rakennus, jossa keskitytään terveydenalan opetukseen ja tutkimustyöhön. Arvo2 liittyy suoraan teräsrunkoisella ja lasiseinämäisellä Atrium-rakennuksella aikaisempaan Arvo1-rakennukseen.

Arvo2 on rakenteeltaan tähtimäinen kolmen rakennuslohkon kokonaisuus, jolla jokaisella on oma julkisivuvärinsä: D-lohkon toimistotalolla vihreä, E-lohkon opetus- ja laboratoriotiloilla turkoosi ja F-lohkon harjoitusleikkausalilla, -röntgenillä, kipsaustiloilla ja luentosalilla keltainen.

Tilaaja halusi tarjota rakennuksen käyttäjille terveellisen, toiminnallisesti tehokkaan ja koko alueen ilmettä tyylikkäästi täydentävän kokonaisuuden noudattaen jo rakennusvaiheesta lähtien sekä Terve talo- että kestävän kehityksen -periaatteita. Arvo2:lle asetettiin tavoitteeksi Breeam-rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen Very Good -taso.

Teräselementti on toimittanut  Arvo2-rakennusten julkisivuelementtejä, julkisivulasituksia, lasijulkisivuja ja teräsrunkorakenteita. Julkisivuelementit on  rakennettu sisätiloissa Teräselementti Oy:n tehtaalla Lempäälässä ja niihin on elementtiasennuksen jälkeen kiinnitetty kaksoisjulkisivulasit työmaalla.

”Näyttävä kaksoisjulkisivu tehtiin 100 mm:n Duetto-julkisivupellin ulkopuolelle 20 mm:n avosaumoilla”, kertoo Teräselementti Oy:n kokenut projektipäällikkö Jani Nieminen.

Arvo2:n julkisivulasit on kuvioitu arkkitehdin suunnittelemalla 18 erilaisella silkkipainokuviolla.

”Teräselementti Oy:n rakentamat julkisivut ovat luonnonmukaisen tyylikkäät ja varmasti arkkitehdillekin tutustumisen arvoinen julkisivukohde Tampereella Tays:n itäosassa”,  iloitsee Teräselementti Oy:n julkisivuyksikön johtaja Jyrki Syrjäsalo.

Teräselementti Oy:n argumentit integroitujen julkisivujen kokonaistoteutuksessa:

Edut tilaajalle:
– energiatehokkuus, elinkaari, ympäristö
– käyttökustannukset
– terve talo
– näyttävyys
– laatu, takuu

Edut pääurakoitupääurakoitsijalle:
– toiminnan korkea laatu: toimitusvarmuus, aikataulut, henkilöt, tuotelaatu
– kokonaisuuden hallinta liittymineen
– kosteuden hallinta
– ratkaisukeskeisyys
– työturvallisuus
– kustannustehokkuus

Edut arkkitehdille ja rakennuttajakonsultille:
– detalji-osaaminen
– materiaali- ja tuoteosaaminen
– projektikohtainen ratkaisukehitys
– suunnittelun ohjaus
– arkkitehtoorinen joustavuus

Arvot ovat kohdallaan Teräselementti Oy:n  teräsrunko- ja  julkisivurakentamisessa: parhaiten, terveellisesti, nopeammin, edullisemmin.

Katso video >

Jaa artikkeli somessa