Energia- ja ympäristöteknologian perheyritys Oilon Oy tarvitsee putkilaserleikkeitä voimalaitos- ja prosessipoltinten osiin. Aiemmin Oilon teki osien valmistuksen kokonaan itse, nyt se säästää valmistusajassa ostamalla putkilaserleikkeet Teräselementiltä. Energiasektorilla toimiva yritys toimittaa tuotteitaan ympäri maailmaa.

Teräselementti toimittaa Oilonille sen omien tuotteiden valmistukseen tarvittavia putkilaserleikkeitä. Toimituksia on säännöllisesti, ja ne ovat tärkeä osa Oilonin projekteja. Teräselementin ja Oilonin yhteistyö on jatkunut noin vuoden verran.

Kiireiset toimitusajat tuovat haasteita alalle. Teräselementti ja Oilon ovat ratkoneet eteen tulevia ongelmia yhdessä ja miettineet keinoja tehdä töitä entistä paremmin ja tehokkaammin: esimerkiksi leikkuujärjestystä ja kuinka leikkuugeometria sovitetaan siten, että se soveltuu parhaiten hitsattavaan kokoonpanoon.

”Laserleikkuun ostaminen on meille iso juttu. Säästämme kymmeniä tunteja verrattuna siihen, että tekisimme osat itse”, Oilonin tuotantoinsinööri Marko Helatie sanoo.

Aikataulussa on pysyttävä

Oilonin oman suunnittelun ja tuotannon kannalta on ensisijaisen tärkeää, että toimitukset tulevat silloin, kun on sovittu. ”On suuri etu, että Teräselementin toimitusajat pitävät. Se helpottaa meidän työtämme, kun pystymme järjestelemään oman tuotantomme samaan aikatauluun heidän kanssaan”, Helatie kertoo.

Oilon päätyi ostamaan putkilaserleikkeitä Teräselementiltä Helatien aiemman, hyvän kokemuksen perusteella. ”Olin Teräselementin kanssa tekemisissä jo edellisessä työpaikassani ja minulla oli heistä hyviä kokemuksia. On hienoa, että samaa toimivaa yhteistyötä pystytään hyödyntämään myös Oilonilla”, Helatie sanoo.

Jaa artikkeli somessa