Teräselementti aloittaa viennin Pohjoismaihin vuoden 2020 alusta lähtien. Alkuvaiheessa yritys keskittyy Ruotsin ja Norjan markkina-alueille, joihin markkinoidaan erityisesti runkorakenteiden erityisosaamista. Jatkossa tavoitteena on tarjota harkittuihin kohteisiin myös laajempia kokonaisuuksia.

Teräselementin uuden vientiyksikön vetäjänä on aloittanut Mikael Rinne. Hän on toiminut aiemmin useissa teräsrakentamiseen keskittyneissä yrityksissä sekä Skandinavian markkinoilla, ja vastannut kokoluokaltaan merkittävistä teräsrakentamisen projekteista. Rinne vastaa jatkossa Teräselementin käynnistyvästä vientiliiketoiminnasta ja sen organisaation rakentamisesta.

”Teräselementin kotimaan toiminta jatkuu normaalisti, mutta nyt käännämme katseet myös Suomen rajojen ulkopuolelle, ja haemme kasvua laajemmilta Pohjoismaisilta markkinoilta. Tavoitteenamme on pitkäjänteisen vientiliiketoiminnan rakentaminen ja liikevaihdon kasvattaminen merkittäväksi osaksi liiketoimintaa. Tästä syystä vientitoimintaan on perustettu nyt oma yksikkönsä”, kertoo Rinne.

Tulevaisuudessa vahva panos myös vientiin

Teräselementti on toteuttanut aiemmin 1990- ja 2000-luvuilla vientikohteita esimerkiksi Venäjälle ja Islantiin, sekä Ruotsiin ja Norjaan. Tulevaisuudessa vientiliiketoimintaan halutaan suunnata entistä vahvempia panostuksia.

”Teräselementin strategiassa on ollut pitkään lisätä viennin osuutta. Nyt löysimme sopivan henkilön vetämään toimintaa ja vastaamaan kokonaisuudesta. Mikaelilla on vankka kokemus Pohjoismaiden markkinoinnista, ja uskomme, että hänen johdollaan pystymme laajentamaan toimintaamme onnistuneesti ja palvelemaan jatkossa asiakkaita myös Suomen rajojen ulkopuolella”, kertoo Teräselementin toimitusjohtaja Ville Helenius.

Näkymät uusilla markkina-alueilla hyvät

Rakentaminen Pohjoismaissa käy tällä hetkellä vilkkaana, ja näkymät markkina-alueella ovat houkuttelevat. Teräselementillä on vankka usko siihen, että Teräselementin laadukkaalle ja joustavalle tekemiselle on kysyntää kansainvälisillä markkinoilla.

”Teräselementin vahvuutena on monipuolinen osaaminen ja osaamisen ketterä hyödyntäminen. Yritys on tehnyt investointeja uusimpaan tekniikkaan ja hyödyntänyt tietomalleja jo vuosia systemaattisesti. Uskon, että myös suomalaisuus on vahva kilpailuvalttimme Pohjoismaisilla markkinoilla”, sanoo Rinne.

Teräselementin ensisijaisena tavoitteena on uuden liiketoiminnan rakentaminen ja projektien hankkiminen uusilta markkina-alueilta. Toiminnan kehittyessä vientiyksikköön rekrytoidaan lisää osaajia. Toiminta käynnistyy sekä tuotetoimituksille, mutta projekteja tarjotaan myös asennettuna.

”Lempäälän tehtaassa valmistetut tuotteet ovat merkittävä osa Teräselementin portfoliota, ja tuotteet myös vientikohteisiin tulevat ensisijaisesti Lempäälän tehtaaltamme. Hyödynnämme sekä omia että strategisia yhteistyökumppaneita vientiprojekteissamme. Asennuksesta vastaavat jatkossa paikalliset, luotettavat kumppanimme. Asiakkaan odotukset, ja niihin vastaaminen, ovat aina olleet tärkeä kriteeri Teräselementin toimituksissa. Tavoitteenamme on pitää kotimaan vahvuuksista kiinni myös uudessa tilanteessa varmistamalla projekteissa toimijoiden ammattitaito ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin”, painottaa Rinne.

Lue Mikael Rinteen henkilöhaastattelu > Esittelyssä Teräselementin uusi vientijohtaja Mikael Rinne

Jaa artikkeli somessa