Pirkanmaalainen Teräselementti Oy on hankkinut Suomen suurimman putkilaserin. Putkilaserinvestoinnin ansiosta suomalaisessa teollisuudessa on nyt mahdollista laserleikata tarkasti suuria ja monimuotoisia teräsprofiileita. Laitteella vastataan asiakkailta tulleeseen kysyntään koko Suomen mittakaavassa.
Teraselementti_Putkilaser_3
Suomen suurin putkilaser sijaitsee Lempäälässä. Kuva: Teräselementti Oy.
Uudella putkilaserilla voi leikata jopa 20 mm:n paksuisia ja 18 metrin pituisia teräsprofiileita. Suomen suurin putkilaser antaa täysin uudet mahdollisuudet järeiden teräsprofiilien automatisoituun työstämiseen. Putkilasertuotanto alkaa Lempäälässä toukokuun aikana. Alihankintatuotanto teollisuudelle käynnistyy alkusyksystä 2017.
Uuden laserleikkausteknologian avulla suurikokoisten teräsprofiilien työstöön saadaan lisäksi erinomaista mittatarkkuutta sekä uudenlaista monimuotoisuutta. Teräselementti Oy:n toimitusjohtaja Ville Helenius kertoo miljoonainvestoinnin vastaavan kasvaneeseen kysyntään, joka on tullut suoraan asiakkailta.
– Putkilaser on Teräselementin 53-vuotisen yrityshistorian suurin investointi ja haluamme palvella sen myötä asiakkaitamme entistä paremmin. Putkilaserleikkaus vähentää oleellisesti teräskokoonpanojen kokonaisvalmistusaikaa, kertoo Helenius.
Automatisoidun putkilaserin ansiosta teräsprofiilien valmistus saadaan toteutettua sekä kappale- että sarjatuotantona. Kaikki reiät, aukot ja viisteet laserleikataan automatisoidusti katkaisun yhteydessä. Laadukkaan laserleikkauksen ansiosta myös teräskokoonpanoon saadaan kustannussäästöjä.
Teräselementti kasvaa vauhdilla
Teräselementin liikevaihto oli viime vuonna 20,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 118 henkilöä ja viimeisen vuoden sisällä taloon on palkattu yli kymmenen uutta henkilöä suunnittelu-, ohjelmointi-, työnjohto- ja projektinjohtotehtäviin.
Tällä hetkellä Teräselementti toimittaa teräsrakenteita muun muassa Tampereen yliopistollisen sairaalan etupihahankkeeseen Tampereella.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Ville Helenius, Teräselementti Oy, puh. 040 539 3488
Tuotepäällikkö Manu Heinämäki, Teräselementti Oy, puh. 040 841 9413
Putkilaserleikkauksen edut

 • – erinomainen mittatarkkuus
 • – leikkaa automatisoidusti reiät, aukot ja viisteet
 • – monimuotoiset teräsosat ja -rakenteet
 • – kappale- ja sarjatuotanto
 • – nopeuttaa ja helpottaa kokoonpanoa

 
Putkilaser Adige Jumbo LT24:n ominaisuuksia

 • – leikattavan profiilin maksimipituus 18 000 mm
 • – valmiin kappaleen maksimipituus 18 000 mm
 • – pyöreät putkiprofiilit, maksimihalkaisija 610 mm
 • – neliönmuotoiset putkiprofiilit, maksimikoko 450 x 450 mm
 • – suorakaiteen muotoiset putkiprofiilit, maksimikoko 500 x 300 mm
 • – avoprofiilit, maksimikoko 500 x 300 mm
 • – suurin ainevahvuus 20 mm
 • – maksimi metripaino 300 kg /m

 
Teräselementti Oy on lempääläläinen teräsrakentamiseen erikoistunut perheyritys. Vuonna 1964 perustetun yrityksen pitkät perinteet takaavat asiakaslähtöisyyden ja korkean teknisen asiantuntemuksen. Teräselementti Oy:n tuotevalikoimaan kuuluvat teräsrungot, teräshallit, toimitilat, julkisivut, julkisivutuotteet ja facelift-julkisivusaneeraukset sekä Teräslaser-putkilaserleikkaus. Teräselementti Oy toteuttaa kokonaispalveluna asiakkaalleen kohteen arkkitehtisuunnittelun, rakennesuunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja projektinjohdon. Yrityksen pääkonttori, konepaja, tuote- ja elementtitehdas sekä putkilasertuotanto sijaitsevat Lempäälässä.
Lue lisää: teraselementti.fi ja teraslaser.fi
Lisää painokelpoisia kuvia täältä.
Putkilaservideon voit katsoa tästä.
 

Jaa artikkeli somessa