SSA Rakennus Oy rakentaa logistiikkakeskuksen Dachser Finlandille Tampere-Pirkkalan lentoaseman yhteyteen yhteistyössä Logicentersin kanssa. Logistiikkakeskus on kooltaan 5100 m2 ja sen valmistuminen on suunniteltu vuoden 2025 ensimmäiselle neljännekselle.

Saksalaislähtöinen Dachser on tunnettu moderneista, tehokkaista ja IT-vetoisista logistiikkapalveluistaan.

Pirkkalan logistiikkakeskus tulee edistämään yrityksen logistiikkavirtojen tehokkuutta ja sen kasvua Pirkanmaalla ja muualla Suomessa. Keskus rakennetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja sille haetaan Breeam-sertifikaatti. Energiatehokkuuden varmistavat mm. maalämpö ja aurinkopaneelikentät.

Ammattimaista yhteistyötä

Teräselementti toimittaa hankkeen halliosaan teräsrungon, betonisokkelit, pelti-villa-pelti -paneeliseinät sekä puuelementtikaton. Teräsrunko valmistetaan kokonaisuudessaan Teräselementin Lempäälän tehtaalla.

”Teräselementti oli luonteva valinta kumppaniksi tähänkin hankkeeseen. Halusin heidän ammattitaitonsa käyttöön jo hankkeen kehitysvaiheessa. Kehitetystä ratkaisuista tuli hankkeen ”lompakolle” sopiva ja kaupat oli helppo tehdä”, toteaa SSA Rakennuksen hankejohtaja Joni Alatyppö.

”Yhteistyö SSA Rakennuksen kanssa on alkanut hienosti. Tavoitteemme on toimittaa tilaajalle laadukkaita ja selkeitä kokonaisratkaisuja ja olla luotettava yhteistyökumppani, jonka kanssa on helppo toimia suunnittelusta toteutukseen asti”, kertoo Teräselementin toimitusjohtaja Juho Viitala.

Jopa 200 uutta työpaikkaa Pirkanmaalle

Uuden logistiikkakeskuksen arvioidaan työllistävän suoraan ja epäsuorasti alkuun noin 50–70 henkilöä ja täyden tuotannon jälkeen noin 100–200 henkilöä.

”On mahtava päästä mukaan hankkeeseen, joka tuo paljon lisää työpaikkoja Pirkanmaalle”, Viitala kehuu.

Lisätiedot

Juho Viitala, toimitusjohtaja, Teräselementti Oy
juho.viitala@teraselementti.fi  | 050 576 7665

Havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy

Jaa artikkeli somessa