Lempäälän Ideaparkin hypermarket-tarjonta tuplaantuu, kun K-Citymarket avaa ovensa Ideaparkin eteläpäätyyn rakennettavaan laajennusosaan. Laajennuksen toteuttajaksi valittiin paikallinen rakennusliike Teräselementti.

”Asiakkaat ovat jo pitkään toivoneet Ideaparkin päivittäistavaratarjonnan kasvattamista ja nyt oli oikea aika laajentaa. Teräselementti valikoitui laajennuksen rakentajaksi toimitusvarmana, kustannustehokkaana ja laatuun panostavana toimijana”,  Koy Ideapark Oy:n pääomistaja Toivo Sukari kertoo.

Fokus muuntojoustavuuteen ja energiatehokkuuteen

Ideapark on tuttu Teräselementille jo aiemmilta vuosilta, sillä rakennusliike on toimittanut rakennukseen yli 100 000 m2:n teräsrungon, vesikattorakenteet ja massiiviset julkisivut vuosina 2005–2006 sekä autoareenan 15 000 m2:n laajennuksen teräsrunko-, julkisivu- ja vesikattorakenteet vuonna 2018.

”Panostamme suunnittelussa kiinteistöjen elinkaariajatteluun, jotta energiatehokkuus pystytään varmistamaan rakentamisen aikana, mutta myös sen jälkeen. Esimerkiksi Ideaparkiin toimittamamme teräsrakenneratkaisut ovat vuosien saatossa mahdollistaneet joustavuuden tilojen muutoksiin, kun kantavia väliseiniä ei ole tarvittu. Tässä laajennushankkeessa mm. hukkalämmön talteenottoon on kiinnitetty erityistä huomiota ja kattorakenne mahdollistaa tulevaisuudessa aurinkopaneelikentän rakentamisen”, luettelee Teräselementin toimitilarakentamisen tuotantojohtaja Christian Anttila.

”On hienoa, että Ideaparkin vetovoima jatkaa kasvuaan, ja saamme olla mukana kehittämässä kauppakeskusta. Pääsemme myös työllistämään hankkeessa paikallisia työntekijöitä ja toimijoita, mm. moottoritien puoleinen, 370 m2:n laajuinen julkisivu rakennetaan Teräselementin omassa julkisivuyksikössä Lempäälän tehtaallamme”, iloitsee Teräselementin toimitusjohtaja Juho Viitala.

Uuden K-Citymarketin rakentaminen alkaa kesän 2024 aikana ja se valmistuu kesällä 2025.

Lisätiedot

Juho Viitala, toimitusjohtaja, Teräselementti Oy
juho.viitala@teraselementti.fi  |  050 576 7665

Christian Anttila, toimitilarakentamisen tuotantojohtaja, Teräselementti
christian.anttila@teraselementti.fi  |  044 312 3469

 

Jaa artikkeli somessa