Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakennuttaja ja omistaja Logicenters rakentaa uuden logistiikkakeskuksen Tampereen Hervantaan. Logicenters on valinnut Teräselementin toimittamaan hankkeeseen rungon, julkisivu- ja välipohjarakenteet sekä katon vesieristeineen.

”Kyseessä on yksi vuoden 2024 merkittävimmistä tilauksista Teräselementin halliyksikölle ja on hienoa, että pääsemme hyödyntämään hankkeessa monipuolista osaamistamme. Tilaajalla on osaava ja pätevä projektinjohto, joka on Teräselementin ammattilaisille tuttu jo aiemmista projekteista. Hyvällä yhteistyöllä päästään mainioon lopputulokseen – joustavasti ja laadukkaasti”, toteaa Teräselementin toimitusjohtaja Juho Viitala.

Vastuullista rakentamista

Logistiikkakeskus on suunniteltu Logicentersin kestävän kehityksen strategian mukaisesti ja tavoitteena on saada keskukselle ympäristösertifikaatti BREEAM Excellent.

”Haemme rakennushankkeisiin yhteistyökumppaneita, jotka sitoutuvat Logicentersin tavoitteisiin ja haluavat olla mukana kehittämässä rakennusalaa vastuullisempaan suuntaan. Teräselementti sitoutui Logicentersin vastuullisuustavoitteisiin ja valittiin toimittajaksi ketteryyden, kustannustehokkuuden ja paikallisuuden vuoksi”, kertoo Logicentersin kehitysjohtaja Sanna Vikström.

”Teräselementille on tärkeää, että kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme energiatehokkaassa rakentamisessa ja varmistamme osaltamme hiilijalanjäljen minimoimisen rakennusten koko elinkaarten ajalta. Tässä hankkeessa käytämme mm. vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja priorisoimme tuotteita, jotka voidaan valmistaa lähellä työmaata. Olemme lisäksi suunnitelleet kohteen rakenteet siten, että katolle voidaan rakentaa tulevaisuudessa jopa koko sen alan laajuinen aurinkopaneelikenttä”, Viitala kertoo.

Uusi logistiikkakeskus valmistuu vuoden 2025 keväällä.

Lisätiedot

Juho Viitala, toimitusjohtaja, Teräselementti Oy
juho.viitala@teraselementti.fi | 050 576 7665

Jaa artikkeli somessa