Maailman johtaviin kuljetus- ja logistiikkayhtiöihin kuuluva DB Schenker on valinnut Teräselementin uuden Tampereen alueterminaalinsa toteuttajaksi. Uusi terminaali sijoittuu Marjamäen yritysalueelle Lempäälään ja kattaa noin 12 000 neliömetrin terminaalirakennuksen, 4 000 neliömetrin kylmähallin ja 2 000 neliömetrin toimistotilat. Sopimus mittavasta kokonaisurakasta allekirjoitettiin torstaina 17.12.2020.

Teräselementti vastaa rakentamisen kaikista vaiheista KVR- eli kokonaisvastuu-urakalla yhdessä yhteistyökumppaninsa Rakennus4 Oy:n kanssa. Urakan ulkopuolelle jäävät vain energiajärjestelmän toteutus, piha-alueiden pinnoitus ja tuotannon vaatimat varusteet kalusteineen.

“On hienoa päästä rakentamaan näin isoa kohdetta. Tämä on Teräselementille merkittävä kokonaisurakka. Olen ilahtunut erityisesti siitä, että Schenker haluaa investoida haastavanakin aikana Suomessa ja sijoittua Marjamäen yritysalueelle Lempäälään. Teräselementin toimistotilat ja teräsrunkotehdas sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä tulevasta terminaalista, joka tietenkin auttaa päivittäistä asiointia entisestään”, kertoo Teräselementin hankekehitysjohtaja Juho Viitala.

Teräselementin tarjoama kokonaisuus ratkaisi valinnan

DB Schenker valitsi Teräselementin useiden hyvien urakoitsijaehdokkaiden joukosta. Valinnan ratkaisivat sekä Teräselementin maine ja kokemus luotettavana tekijänä että tarjouksen kokonaisuus.

“Teräselementillä on hyvä organisaatio ja hyvät referenssit. Yhtiö on toteuttanut vastaavia hankkeita Tampereen alueella aiemminkin. Heidän tarjouksensa oli kokonaisuutena taloudellisin. Ehkä heillä oli tässä myös jonkinlainen kotikenttäetu”, sanoo Schenker Oy:n kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen.

Nyt rakennettava uusi terminaalirakennus korvaa nykyisen Tampereen Hervannassa sijaitsevan terminaalin. Sekä rakennus, että sen laaja 13,5 hehtaarin tontti vastaavat DB Schenkerin kasvaviin liikkuvan kaluston tarpeisiin tulevaisuudessa. Terminaalin mittasuhteet on suunniteltu nykypäivän kuljetuskalustoa ajatellen. Lisäksi rakennuksessa on otettu kokonaisvaltaisesti huomioon myös energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys rakenteissa, talotekniikassa ja energiankäytössä.

Maanrakennustyöt alkavat Lempäälässä jo vuodenvaihteessa ja rakennustyöt helmikuussa 2021. DB Schenker arvioi tuotannon käynnistyvän toimitiloissa kesällä 2022.

 

Kuva: Teräselementti Oy:n hankekehitysjohtaja Juho Viitala (vas.) ja Schenker Oy:n kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen allekirjoittivat sopimuksen uuden alueterminaalin rakentamisesta Tampereelle 17.12.2020.

Jaa artikkeli somessa