Teräselementti on valittu rakentamaan 3300 m2:n laajennus Helsingin Metallipurkauksen metallinkierrätyskatokseen. Nyt rakennettava laajennus on hankkeen suunniteltu kolmas vaihe. Teräselementti on rakentanut myös hankkeen kaksi ensimmäistä vaihetta, ja lopullisen katoksen koko tulee olemaan yli 10 700 m2. Uusimman laajennuksen toimitussisältöön kuuluvat teräsrunko, vesikaton kantava profiilipelti ja seinäpellitys.

”Teräselementti valikoitui katosprojektiimme muun muassa kotimaisuuden ja vahvan referenssiluettelon ansiosta. Teräselementti osoitti ammattitaitoista ja johdonmukaista työskentelytyyliä heti suunnitteluvaiheesta katoksen pystytykseen saakka.  Olemme olleet tyytyväisiä Teräselementin työskentelyyn”, kertoo Helsingin Metallipurkauksen toimitusjohtaja Nina Häkkinen.

”Kierrätyskatoksen vapaa korkeus on huimat 18,5 metriä. Juuri tämänkaltaiset hankkeet, joissa rakennetaan avointa ja korkeaa tilaa, ovat Teräselementin erityisosaamista. On mahtavaa, että hyvä yhteistyö Helsingin Metallipurkauksen kanssa saa jatkoa tämän laajennuksen myötä”, iloitsee Teräselementin toimitusjohtaja Juho Viitala.

Tarpeen taustalla tiukentuva lainsäädäntö

Jätteenkäsittely- ja kierrätystoimijat, kuten Helsingin Metallipurkaus, ovat tärkeä linkki kiertotalouden ekosysteemissä. Parantamalla eri materiaalien tehokkaampaa uudelleenkäyttöä, toimijat vauhdittavat yhteiskuntaa pyrkimyksissä kohti hiilineutraalisuutta.

Tiukentuvat lakimuutokset ohjaavat alan toimintaa ja ympäristöluvat edellyttävät toimijoilta usein mm. hulevesien hallintaa, pölyn ja melun torjuntaa. Rakennettavilla katoksilla pystytään vastaamaan kaikkiin näihin vaateisiin. Katosten myötä kierrätysmateriaalien keräys, vastaanotto ja käsittely onnistuvat ekologisemmin, mutta parantavat myös toiminnan tehokkuutta, turvallisuutta ja henkilöstön työviihtyvyyttä.

Laajennuksen asennustyöt alkavat heinäkuussa, ja kokonaisuus valmistuu syksyn 2024 aikana.

Lisätiedot

Markus Niemi, halli- ja teräsrakentamisen myyntijohtaja, Teräselementti Oy
markus.niemi@teraselementti.fi  |  040 720 6271

Havainnekuva: Teräselementti Oy, Riitta Mähönen

 

Jaa artikkeli somessa