Länsimetro Oy rakennuttaa Ruoholahti-Kivenlahti-osuudelle yhteensä 21 kilometriä metrorataa, jonka varrella sijaitsee 13 uutta metroasemaa. Teräselementti toimittaa vuosien 2020–2021 aikana Finnoon ja Soukan metroasemille tuhansia neliöitä julkisivuja kokonaistoimituksena. Teräselementillä on pitkä kokemus erikoisjulkisivujen toteutuksesta metroasemakohteissa. Aiemmin julkisivuverhoiluja on toimitettu muun muassa Matinkylän ja Keilaniemen asemille.

Kaikki nyt valmisteilla olevan osuuden metroasemat on suunniteltu uniikeiksi kokonaisuuksiksi yksityiskohtia myöden. Myös Finnoon ja Soukan julkisivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kunkin aseman yksilölliseen arkkitehtuuriin ja ympäristöön sekä kovaan kulutukseen julkisen liikenteen solmukohdissa

 

Soukan metroasemalle 2 500 m2 metallijulkisivuja

Soukan metroasema on saanut vaikutteensa asemaa ympäröivästä 1960-luvun modernistisista rakennuksista, ja erikoisuutena ovat kahden sisäänkäynnin terävät linjat, jotka vaativat myös julkisivujen toteuttajalta tarkkuutta. Teräselementti toimittaa Soukan metroasemaan yhteensä noin 2 500 m2 metallijulkisivuja, Teräselementin omilla Composer K- ja Composer M -julkisivutuotteilla toteutettuna. Julkisivuverhoilujen asennustyöt ovat tällä hetkellä käynnissä, ja niiden on määrä valmistua syksyllä.

Soukan aseman suunnittelusta on vastannut ALA Architects Oy, ja tilaajana toimii Työyhteenliittymä YIT-ARE RU23.

AR havainne ulkoa Ylakartanontie SOUSoukan havainnekuva, Yläkartanontie: ALA Architects Oy

Finnoon metroasemalle 7 000 m2 rankaseiniä julkisivuverhoiluilla

Teräselementti toimittaa Finnoon asemalle rankaelementtiseinät, lasiseinät ja julkisivuverhoilut – yhteensä noin 7 000 m2 julkisivuja. Finnoon kaupunginosa sijoittuu meren rannalle, ja myös aseman arkkitehtuurissa ja sisälle suunnitellussa taiteessa on otettu huomioon ympäröivä luonto. Esimerkiksi julkisivujen lasipintoihin painetaan lintukosteikon kasvillisuutta muistuttavia graafisia kuvioita. Finnoon asemaa on rakennettu syksystä 2018 alkaen. Tällä hetkellä käynnissä ovat muun muassa rungon ja asematekniikan asennukset. Teräselementin osalta työt aloitetaan tulevana kesänä ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2021.

Aseman suunnittelusta on vastannut PES-Arkkitehdit Oy. Urakan päätilaajana toimii TYL LM Finnoo.

FIN Meritien sisäänkäyntiFinnoon havainnekuva, Meritien sisäänkäynti: PES-Arkkitehdit Oy

 

Lue lisää Teräselementin omasta rankaelementtiseinäjärjestelmästä >

Lue lisää Teräselementin julkisivumateriaaleista ja -tuotteista >

Jaa artikkeli somessa