Rakennamme Toijala Worksin uudet, noin 9 000 neliömetrin tuotanto- ja toimistotilat Akaan Toijalaan. Halliurakan lisäksi toteutamme projektinjohtomallilla tehtävät maanrakennus- ja perustustyöt, sekä sisätyöt osittain.

Toijala Works on koneenrakennuksen erikoisosaaja, joka valmistaa asiakkailleen kokonaisia koneita tai niihin liittyviä teräsrakenteita. Yrityksen tuotantotiloissa syttyi tulipalo tammikuussa 2022, jossa tuhoutuivat koneistamo ja hitsaustilat sekä osa kokoonpanosta. Yritys on toiminut vuoden ajan osittain väistötiloissa. Nyt yritykselle rakentuvat uudet mittavat tuotantotilat, joista myös toimisto- ja sosiaalitilaa on lähes 2 000 neliömetriä kahdessa kerroksessa.

Tuotantotilaan poikkeavia suunnitteluratkaisuja

Kokonaisurakkarakentamisesta Teräselementillä vastaavan tuotantojohtaja Tuomas Norrin mukaan oman lisämausteensa projektiin tuo tiukka aikataulu, jonka aikana on otettava huomioon asiakkaasta lähtevät suunnittelutarpeet. Kohteessa on huomioitava erityisesti kantavat rakenteet, sillä kuormitukset vaihtelevat eri paikoissa, sekä suuret sisälle tulevat konepedit, joiden vuoksi kaivuutöitä ja rakenteita joudutaan tekemään syvälle.

”Projektissa tarvitaan hyvää vuoropuhelua asiakkaan ja käyttäjän kanssa, sillä tuotantotilan erityisvaatimukset aiheuttavat paljon normaalista varastohallista poikkeavia suunnitteluratkaisuja. Myös suunnitelmien ylläpito ja oikeiden ratkaisuiden toimittaminen konepajalle on erityisen tärkeää”, Norri summaa.

Maanrakennustyöt kohteessa on aloitettu jo vuoden 2022 lopussa, ja perustustyöt käynnistettiin tammikuun 2023 alussa.

 

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Suunnittelu Kärki Oy

 

Jaa artikkeli somessa