Tammikuussa 2022 tulipalo tuhosi suurimman osan Toijala Worksin tuotantotiloista; palossa tuhoutuivat mm. koneistamo ja hitsaustilat sekä osa kokoonpanohalleista. Uusien tilojen rakentamisesta päätettiin kuitenkin jo heti seuraavana päivänä, ja tarjouksia pyydettiin useilta eri toimijoilta.

”Teräselementti tarjosi vaihtoehtoa, jossa yhdistyivät KVR- ja projektinjohtomalli. Tämä yhdistelmä mahdollisti sen, että pystyimme aloittamaan rakentamisen heti, vaikka suunnitelmat olivat vielä kesken”, Toijala Worksin toimitusjohtaja Pasi Kannisto kertoo.

Yritys jatkoi toimintaansa osittain väistötiloissa ja tulipalolta säästyneissä vanhoissa tiloissa samaan aikaan kun uusia tiloja rakennettiin. Tämä ei Kanniston mukaan kuitenkaan häirinnyt rakentamisen etenemistä.

”Projektinjohtomallissa oli se hyvä puoli, että Teräselementti kilpailutti kaikki urakat ja tuotteet, joten pystyimme keskittymään oman liiketoimintamme pyörittämiseen.”

Maanrakennustyöt päästiin aloittamaan vuoden 2022 lopussa, ja perustyöt käynnistettiin tammikuun alussa 2023. Tehtaan virallisia avajaisia juhlittiin 6.3.2024.

Tiukassa aikataulussa pysyttiin hyvin

Kannisto on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Teräselementin kanssa. Säännölliset työmaakokoukset varmistivat, että tilaaja oli aina ajan tasalla rakentamisen etenemisestä.

”Teräselementti piti huolen aikatauluista ja budjetissa pysymisestä sekä muistutti milloin päätöksiä pitää tehdä.”

Kanniston mukaan yhdistetty KVR- ja projektinjohtomalli osoittautui onnistuneeksi tavaksi vaativan hankkeen toteuttamiseen ja oli avain aikataulussa ja budjetissa pysymiseen.

”Voin suositella Teräselementtiä tällaisten hankkeiden toteuttajaksi, sillä vaikka aikataulu oli tiukka, he onnistuivat erinomaisesti. Myös alkuperäinen budjetti piti erittäin hyvin.”

 

Jaa artikkeli somessa