Kulunut vuosi on ollut Teräselementille uusiutumisen ja kasvun vuosi  – poikkeusolojen jatkumisesta huolimatta. Näimme vahvaa kasvua erityisesti toimitila- ja hallirakentamisen puolella, ja saman kehityksen uskomme jatkuvan myös ensi vuonna. Teräselementin yli 50 vuoden tietotaito teräshallien rakentamisesta on jalostunut modernin toimitilarakentamisen kokonaisvaltaiseksi osaamiseksi, johon asiakkaat luottavat.

Yksi merkittävimmistä kokonaisurakoista on ollut DB Schenkerin Tampereen alueterminaali, jota olemme rakentaneet vuoden alusta lähtien Marjamäen yritysalueelle Lempäälään. Vastaamme DB Schenkerin 12 000 neliömetrin terminaalirakennuksen, 4 000 neliömetrin lämmittämättömän hallin ja 2 000 neliömetrin toimistotilojen rakentamisesta kokonaisvastuu-urakkana yhdessä yhteistyökumppanimme Rakennus4 Oy:n kanssa. Olemme olleet koko rakentamisen ajan hyvässä aikataulussa ja saaneet asiakkaalta kiitosta sekä sujuvasti edistyneestä työstä että toiminnasta työmaalla. Alueterminaalin harjannostajaisia vietettiin syyskuun lopussa, ja se otetaan käyttöön vuonna 2023.

Viime vuoden lopussa toteutettu asiakastyytyväisyyskysely osoitti, että asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä työmme jälkeen, ammattitaitoon sekä läpinäkyvään, vastuulliseen toimintaan. Tämä näkyy ilahduttavasti myös pitkäaikaisissa asiakassuhteissamme – olemme rakentaneet vuosien saatossa useammalle asiakkaalle erilaisia kokonaisuuksia ja päässeet samalla seuraamaan toiminnan kasvua. Näistä viimeisimpänä pienkuormaajistaan maailmalla tunnettu Avant Tecno Oy, jolle olemme aiemmin toteuttaneet toimisto-showroom-kokonaisuuden Ylöjärven toimitiloihin. Tämän vuoden aikana yhteistyö sai jatkoa, kun rakennamme heille uuden 3 600 neliömetrin lähettämöhallin.

Asemamme julkisivujen erityisosaajana ja ratkaisusuunnittelijana on vahvistunut entisestään. Piispantornin mittava julkisivusaneeraushanke Kaarinassa valmistui viime vuoden lopulla, ja tänä vuonna olemme päässeet toteuttamaan uusia julkisivuprojekteja, joissa osaaminen julkisivumateriaaleista ja -ratkaisujen detaljiikasta on ollut merkittävässä roolissa. Vahva ymmärrys vaativasta julkisivurakentamisesta ja -saneerauksesta sekä kokonaisvaltaisesta korjausrakentamisesta vahvistavat erinomaisesti toimitila- ja hallirakentamisen palvelutarjontaamme.

Suuri kiitos vuodesta 2021 kuuluu asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja osaavalle henkilökunnallemme. Teräselementin tilauskanta näyttää hyvälle ensi vuoden osalta, ja katseemme onkin jo käännetty vahvasti tulevaan ja uusiin mielenkiintoisiin projekteihin.

Ville Helenius
toimitusjohtaja
Teräselementti Oy

Jaa artikkeli somessa