Vuosi 2023 on tulossa päätökseen, ja näin vuodenvaihteessa on hyvä summata kulunutta vuotta. Katseemme ovat kuitenkin erityisen vahvasti jo tulevassa vuodessa, jolloin juhlimme Teräselementin 60-vuotista historiaa.

Koko rakentamisen ala on ollut vuoden aikana turbulenssissa – onneksi sen vaikutukset ovat jääneet meillä Teräselementillä vähäisiksi. Olemme vuoden aikana rakentaneet useita tuotanto- ja toimitiloja, ja päässeet näin osaksi usean suomalaisen yrityksen kasvutarinaa. Erityisesti haluan nostaa esiin Toijala Worksin uudet tilat Akaassa, joiden jälleenrakentamisessa olemme saaneet olla mukana tuhoisan tulipalon jälkeen.

Käsiemme kautta useat rakennukset ovat tänäkin vuonna saaneet uudet kestävät julkisivut. Osaamisemme erityisesti vaativien julkisivujen kehittäjänä ja toteuttajana on tullut asiakkaille tutuksi. Taidonnäytettä voi ihailla esimerkiksi Helsingin yliopiston uudessa kaarevassa lasikatossa. Myös alihankintapuolella konepajamme on päässyt kuluvana vuonna erinomaiseen tekemisen pulssiin.

Noston arvoinen on yksi Teräselementin historian vaativimmista teräsrakentamisen projekteista, Tammelan stadion Tampereella, joka saatiin tänä vuonna päätökseen. Tammelan stadion palkittiin Vuoden Teräsrakenne 2023 -palkinnolla marraskuussa ja Teräselementti kohteen teräsrakenneurakoitsijana. Palkinto kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Tunnustus on meille vahva merkki vuosikymmenten kokemuksesta ja vankasta osaamisestamme haastavimmissakin projekteissa.

Laadukas tekemisemme näkyy myös Teräselementin asiakastyytyväisyydessä. Suosittelulukumme on maailmanluokkaa, NPS-luvun ollessa 84. Asiakkaamme voivat luottaa siihen mitä lupaamme, ja että lopputulos on sovitun mukainen. Asiakkaat kokevat saavansa meiltä asiantuntevaa ja helposti lähestyttävää palvelua. Vahvuuksinamme nähdään etenkin tunnettu nimi ja vahva brändi, luotettava maine, laatu, kotimaisuus ja paikallisuus, osaaminen ja asiantuntijuus sekä toimitusvarmuus. Näistä haluamme pitää kiinni myös tulevaisuudessa.

Vuoteen 2024 lähdemme positiivisin mielin, sillä näkymät ovat ensi vuoteen hyvät. Olemme panostaneet tänä vuonna erityisesti myyntiin ja osaamisen kehittämiseen muun muassa rekrytoimalla uusia osaajia. Uskon vakaasti, että ensi vuodesta tulee Teräselementin monipuolisella ja pitkällä kokemuksella entistäkin parempi.

Nojaamme myös tulevaisuudessa vahvaan perheyritystaustaan. Sitoutuneet omistajat saavat meillä laajasti kiitosta ja motivoivat osaajiemme tekemään yhdessä töitä asiakkaidemme hyväksi. Tuleva vuosi on meille erityisen merkityksellinen myös siksi, että juhlimme 60-vuotiasta Teräselementtiä. Tänä päivänä vuosikymmenten mittaisen uran tekeminen rakentamisen alalla ei ole itsestäänselvyys. Se kertoo meille, että teemme oikeita asioita.

Haluan kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja Teräselementin osaavaa henkilöstöä. Toivotan kaikille rentouttavaa ja kiireetöntä joulun aikaa!

Ville Helenius
toimitusjohtaja

Jaa artikkeli somessa