Uusi, 20 000 m²:n Ratamo-sairaalakeskus on rakentunut Kouvolaan alkukeväästä lähtien. Ratamokeskus korvaa valmistuttuaan Kouvolan nykyisen, Pohjois-Kymen sairaalan. Keskukseen tulee muun muassa päivystys, yli sata vuodepaikkaa, laboratorio, kuvantamiskeskus ja hammaslääkärin vastaanotto – kokonaisuus rakentuu neljään kerrokseen. Keskus valmistuu ensi vuoden lopussa, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2022.

Teräselementti toimittaa Ratamokeskukseen noin 7 000 m² rankaelementtiseiniä, sekä noin 550 m² alumiinilasiseiniä kokonaistoimituksena.

Ratamokeskuksen on suunnitellut AW2 Arkkitehdit Oy, ja rakentamisesta vastaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten omistama Carea-Sairaalat Oy. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Luotettava ja hallittu perusta julkisivuille

Teräselementin rankaelementtiseinärakenteet ovat ihanteellinen valinta moderniin Ratamokeskukseen. Seinärakenne mahdollistaa monipuolisten julkisivumateriaalien käytön, kuten Ratamokeskukseen valitun keraamisen laatan, sekä mittatarkan, suoran ja jäykän alustan julkisivurakenteille. Rankaelementtiseinäjärjestelmän etuina ovat myös tiiviit energiatehokkaat rakenteet, erinomaiset ääni- ja paloeristysominaisuudet, sekä nopea asennus ja luotettava kosteudenhallinta.

Teräselementti toimittaa Ratamokeskuksen rankaelementtiseinät kokonaistoimituksena: rakenteet suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan ja projektiryhmän kanssa, seinäelementit valmistetaan säältä suojassa Teräselementin omalla tehtaalla Lempäälässä ja asennetaan paikalleen työmaalla nopeasti ja tarkasti. Näin varmistetaan kestävästi toteutettu ja hyvin hallittu kokonaisprojekti, ja myös kosteudenhallinta varmistetaan niin suunnittelussa kuin asennuksessakin työmaan erityisvaatimukset huomioiden.

Myös lasiseinärakenteet pitkälle esivalmistettuja

Teräselementillä on pitkä kokemus kestävien, laajojen lasirakenteiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Ratamokeskukseen toimitettavat alumiinilasiseinät takaavatkin rakennukselle sekä näyttävyyttä ja valoa, mutta myös pitkäaikaista kestävyyttä. Ratamokeskuksen alumiinilasiseinät valmistetaan mahdollisimman valmiiksi jo Lempäälän tehtaalla, jolloin asennusaika työmaalla jää lyhyeksi, ja seinä saadaan nopeasti vettä pitäväksi.

Ratamokeskuksen elementtejä on valmistettu jo useamman viikon ajan Lempäälän tehtaalla, ja asennukset työmaalla Kouvolassa alkavat pian.

Seuraamme Ratamokeskuksen etenemistä säännöllisesti sekä verkkosivuillamme että sosiaalisen median kanavissamme. Tunnisteella #toimitammeratamokeskukseen, voit seurata Teräselementin projektia ja elementti- sekä alumiinilasiseinien matkaa Ratamokeskukseen. Samalla pääset vierailemaan kulissien takana ja tutustumaan Teräselementin tapaan toimia.

 

Havainnekuva Ratamokeskuksesta: AW2 Arkkitehdit Oy

Tehdas- ja asennuskuvat: Teräselementti Oy


Ratamokeskuksen rankaseinäelementit lähtivät tehtaalta matkaan heinäkuussa, ja suurelementtin asennus käynnistyi: 

 

Jaa artikkeli somessa