Tuotantopäällikkönä Teräselementillä työskentelevä Otto Kiuru viihtyy työssään, siitä pitävät huolen työn monipuolisuus ja haastavat projektit.

”Pääsemme tekemään todella mielenkiintoisia kohteita, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma detaljiikkansa. Vaikka työskentelemme tehtaalla, emme tee ihan hirveästi keskenään samanlaisia tuotteita”, Kiuru kuvailee.

Kiuru on opiskellut rakennusinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja suoritti äskettäin työn ohessa tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon.

Ennen hakeutumistaan Teräselementin julkisivuyksikön suunnittelijaksi Kiuru ehti toimia muutaman vuoden rakennesuunnittelijana ja arkkitehtisuunnittelijana. Nyt Kiuru on viihtynyt Teräselementillä jo kahdeksan vuoden ajan ja kuvailee nykyistä työnkuvaansa kattavaksi.

”Olen toiminut nyt viisi ja puoli vuotta tuotantopäällikkönä julkisivuyksikössä ja vetänyt samalla myös elementtitehtaan puolta. Toimin myös tuotetehtaalla talouden ja toiminnan kehittämisen tehtävissä.”

Kiurun mukaan Teräselementin työilmapiirin tekevät erityisen hyväksi yrityksen joustavuus, työtehtävien monipuolisuus ja mukava yhteishenki.

”Töitä tehdään tosissaan, mutta kuitenkin sopivasti pilke silmäkulmassa”, kuvailee Kiuru

 

”Onnistumisen tunne syntyy aina kun saadaan kehitettyä asiakkaalle joku ratkaisu, jossa nähdään, että se toimii.”

 

Monipuolinen työnkuva

Eniten aikaa Kiurun työpäivissä vievät elementtitehtaan pyörittäminen, esimiestyö sekä erilaiset kehitystehtävät.

”Esihenkilötöitä teen käytännössä päivittäin. Sitten on lisäksi erilaisia kehitystöitä, prosessien kehittämistä, yksittäisten detaljikkojen kehittämistä sekä tuotekehitystä”, Kiuru niputtaa.

Erityisen antoisana kohteena lasiseinärakentamisesta on jäänyt Kiurun mieleen Helsinki-Vantaan lentoasema, jonka laajennukseen Teräselementti toteutti kaikki julkisivut.

”Kohteessa on arviolta 25 000 neliötä lasiseinää, joten se on aikamoinen monumentti”, toteaa Kiuru ja huomauttaa, että kun työ on kaikkinensa innostavaa, on hankalaa nimetä yksittäisiä kohteita.

”Parasta työssäni on se onnistumisen tunne, joka syntyy aina kun saadaan kehitettyä asiakkaalle jokin toimiva ratkaisu.”

Vapaa-ajalla Kiurun kalenterin täyttää perhe sekä koira, jonka kanssa tulee harrastettua lenkkeilyä.

”Kerran vuodessa olen pyrkinyt tekemään ystävien kanssa kalastusreissun Norjaan”, Kiuru lisää.

 

Jaa artikkeli somessa