Sami Ahonen tunsi Teräselementin hyvin jo ennen kuin hänestä tuli yrityksen myyntipäällikkö. Aiemmin ison nostoalan yrityksen aluetoimistojen päällikkönä työskennellyt Ahonen tiesi, että Teräselementti hoitaa hommat ajallaan ja ammattitaidolla.

Teräselementillä terästuotemyyntiä hoitavan Sami Ahosen urapolku on pitkä ja vivahteikas. Hän on koulutukseltaan yo-merkonomi ja ehti työskennellä muun muassa rengasmyyjänä, sohvatehtaan varastoesimiehenä ja kodinkonemyyjänä, kunnes henkilönostimien maailma imaisi mukaansa.

– Toimin pitkään Suomen kenttämyyjien esimiehenä ja aluetoimistojen vetäjänä, ja tutustuin tuona aikana perinpohjaisesti valtakunnallisen firman pyörittämiseen. Myös Teräselementti tuli jo tuolloin tutuksi, sillä yritys oli hyvä vakioasiakas, jonka työmaille toimitettiin paljon kalustoa, Ahonen muistelee.

Teräselementti on jäänyt mieleen hyvänä ja luotettavana kumppanina. Yritys hoiti asiakkaana omat velvoitteensa ja yhteistyö sujui hyvin.

– 16 vuoden pestin jälkeen siirryin yhteistyökumppanin palvelukseen Länsi-Suomen aluepäälliköksi. Tämän jälkeen työskentelin jonkin aikaa maanrakennuskonevuokrauksen parissa, mutta se homma ei ollut minua varten. Kun näin ilmoituksen Teräselementin myyntipäällikön paikasta, innostuin kovasti ja onnekseni sain työn. Valtakunnallisen toimijan leipiin hyppääminen toi mukanaan paljon uusia, kiinnostavia haasteita.

”Työssäni parasta on keskustelu asiakkaiden kanssa. Heitä täytyy oikeasti kuunnella ja ymmärtää, jotta jokaiseen projektiin löytyy varmasti parhaat ratkaisut.”

 

Asiakkaiden auttaminen on työn suola

Ahosen työnkuvaan kuuluu muun muassa putkilaserasiakkuuksista ja alihankintapalveluista huolehtiminen. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, ja asiakkuusprojekteja löytyy joka lähtöön.

– Yhtenä päivänä saatan tehdä satojen tuhansien eurojen tarjouslaskelmia ja toisena keskityn ”markan kilkkeiden” kauppaamiseen. Kaikki asiakkaat ovat tärkeitä, ja työssäni oleellisinta onkin osata ymmärtää asiakkaiden tarpeita.

Ahonen jatkaa, että myyntipäällikön työssä tarvitaan paljon maalaisjärkeä. On osattava asettua asiakkaan asemaan ja ymmärrettävä, mitä asiakas haluaa.

– Ammattiosaamistani on ymmärtää, onko tilattu työ ylipäätänsä mahdollista meillä toteuttaa, tai tehdä asiakkaan toivomalla tavalla, vai löytyisikö tilanteeseen joku muu ratkaisu. Kun asiakkaisiin on hyvä keskusteluyhteys, oikeat vastaukset myös aina löytyvät!

Hyvä perehdytys luo pohjan vankalle ammattitaidolle

Ahonen aloitti Teräselementin teräsmyynnissä kesällä 2023. Vaikka työkuukausia on takana vasta muutama, homma on imaissut täysillä mukaansa.

– En ole missään saanut näin hyvää perehdytystä töihin kuin Teräselementillä! Olen utelias luonne ja opin mielelläni uutta. Kollegat ovat pitäneet hyvää huolta siitä, että pääsen tutuiksi asiakkaiden kanssa ja ymmärrän itselleni uusia työtehtäviä kuten piirustusten tulkintaa ja putkilasereiden potentiaalin.

Myös työyhteisö saa Ahoselta kiitosta. Hommia tehdään tosissaan, mutta huumorinkukka kukkii rehevänä.

– Pieni pilke on koko ajan silmäkulmassa. Tällainen rennon jämäkkä persoona sopii Teräselementille töihin hyvin, Ahonen naurahtaa.

Työtä tekemällä oppii tarvittavat taidot

Vapaa-ajallaan Ahonen harrastaa metsänhoitoa ja puuhastelee amerikkalaisvalmisteisen moottoripyöränsä parissa. Kotitallista löytyy myös pieni kuntosali, jossa myyntipäällikkö nostelee puntteja. Paljon kuluu aikaa myös jäähalleilla, sillä Ahonen toimii Ilves-ringeten F-joukkueen huoltajana. Nuoremman perintöprinsessan judoharrastus vie myös vähintään yhden illan viikosta.

– Olen harkinnut myös jatko-opintoja, mutta työurani on sen verran pitkä ja vaihteleva, että uskon oppineeni tarvittavia taitoja töitä tekemällä. Nytkin voi sanoa, että tämä Teräselementillä työskentely vastaa insinööriopintoja, Ahonen väläyttää.

Ahonen haluaa paiskia kovasti hommia sen eteen, että Teräselementin putkilaser- ja alihankintapalvelut kehittyisi entisestään. Hän ei kuitenkaan ota työstä turhia paineita.

– Ensin keskityn oppimaan työn haasteet ja selättämään ne. Ehkä sitten minusta kuoriutuu semmoinen Taika-Jim, joka loihtii tälle hommalle räjähdysmäisen kasvun, Ahonen kaavailee.

 

Tulisitko meille töihin? Katso avoimet työpaikat tai lähetä avoin hakemus!

Jaa artikkeli somessa