Vallilan Takomo Oy on vuonna 1945 perustettu perheyritys, jonka erikoisalaa on jousien asennus- ja korjaustyöt hyötyajoneuvoihin sekä jousien maahantuonti ja myynti. 11 henkeä työllistävää yritystä johdetaan nyt jo neljännessä sukupolvessa, kun toimitusjohtajana työskentelee Teemu Punkka. Vallilan Takomo toimii omistamassaan hallissa Helsingin Pitäjänmäessä. Hallin ensimmäinen osa on valmistunut vuonna 1962 ja hallia on tämän jälkeen laajennettu kahteen otteeseen.

Teräselementin urakka koskee hallin korkeimpia osia, alkuperäiseen halliin vuosina 1977 ja 1985 tehtyjä laajennuksia. Urakka toteutettiin kokonaispalveluna, jossa Teräselementti vastasi uuden julkisivukokonaisuuden suunnittelusta, julkisivumuutoksen lupakuvista, tarvittavista purkutöistä sekä uuden julkisivuverhouksen asennustöistä. Kohteen kevytbetonista tehtyyn seinärakenteeseen suunniteltiin soveltuvat kiinnitysmenettelyt ja uusi tuulettuva julkisivuverhous asiakkaan toiveiden pohjalta. Verhouksen lisäksi urakkaan sisältyi julkisivun viimeistelytyöt, kuten tarvittavat listoitukset ja mainoskyltti rakennuksen pääjulkisivulle lupakuvineen. Uudistettu julkisivukokonaisuus vaikuttaa paitsi positiivisesti kiinteistön arvoon, se myös ilmentää Vallilan Takomon imagoa.

”Hankkeen tavoitteena on ollut mahdollistaa liiketoiminta samassa kiinteistössä vielä pitkään ja nostaa kiinteistön arvoa. Toimimme asiakasrajapinnassa ja asiakkaat käyvät meillä päivittäin, joten halusimme myös päivittää rakennuksen ulkoasun toimitilojen osalta tähän päivään”, kertoo Vallilan Takomon toimitusjohtaja Teemu Punkka.

Sujuvaa ja nopeaa yhteistyötä, avaimet käteen -periaatteella

Vallilan Takomo ja Teräselementti vaihtoivat ensimmäiset ajatukset hankkeesta Alihankintamessuilla. Teräselementiltä käytiin tutustumassa kohteeseen paikan päällä ja hankkeen suunnittelua jatkettiin yhdessä Teräselementin arkkitehdin kanssa. Teräselementti teki ehdotukset materiaaleista ja julkisivuista budjetti huomioiden, ja näiden pohjalta päädyttiin lopulliseen ratkaisuun. Tarvittavat lupakäsittelyt ja luvan hakeminen toteutuivat Teräselementin toimesta, yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hankkeen toteutuminen avaimet käteen -periaatteella miellytti Teemu Punkkaa.

”Päällimmäisenä jäi mieleen hankkeen toteuttamisen sujuvuus. Todella nopeasti päästiin ensimmäisestä keskustelusta siihen, että meillä oli jo havainnekuvat ja näkemys siitä, millainen lopputulos voidaan toteuttaa.”

Havainnekuvat uudistetusta rakennuksesta auttoivat Vallilan Takomoa omassa viestinnässään, ja kuvia hyödynnettiin muun muassa viestittäessä toimitilamuutoksista asiakkaille.

Asiakkaan toiveet huomioivaa rakentamista

Hankkeen suunnittelussa painotettiin paitsi hallin tämänhetkistä käyttöä, myös Vallilan Takomon tulevaisuuden suunnitelmia. Teräselementti saikin Vallilan Takomolta kiitosta toimintatavastaan, jossa asiakas saa olla mukana tuomassa esiin näkemyksiään ja toiveitaan.

”Oli mukava huomata, että kaikilla hankkeessa mukana olleilla oli tavoitteena meidän imagon kohottaminen. Työntekijät ovat tehneet laadukasta työtä ja jälki on hyvännäköinen. Urakan aikana vastaan tulleet tekniset ongelmat on tuotu esiin ja olemme yhdessä katsoneet, mikä olisi paras ratkaisu tämän hoitamiseksi toteutuksen laadukkuudesta ja rakennuksen ulkonäöstä tinkimättä”, Punkka summaa.

Teräselementiltä kiitetään asiakasta hyvästä yhteistyöstä projektin aikana. Uudistettavassa rakennuksessa on ajoneuvokorjaamo ja tuotantotiloja, joissa on ollut toiminta käynnissä koko julkisivuprojektin ajan. Hyvin sujuneen yhteistyön takia Vallilan Takomon toiminta jatkui ilman keskeytyksiä remontoitavassa hallissa.

 

Kuvat: Marjo Lalli, Teräselementti Oy

Jaa artikkeli somessa