fbpx

Teräselementti Oy

Teräs elementissään

Teräselementti Oy on vuonna 1964 perustettu perinteinen suomalainen perheyritys, jonka menestys perustuu korkean osaamisen ketterään hyödyntämiseen.

Yrityksemme tarjontaan kuuluvat teräshallit, teräsrungot, toimitilat, julkisivu- ja lasirakenteet sekä julkisivutuotteet. Luotamme omaan ammattitaitoiseen henkilökuntaamme niin suunnittelussa, valmistuksessa kuin asennuksessakin. Vaativatkin julkisivusaneeraukset onnistuvat kustannustehokkaasti kokonaispalveluna.

Projektit toteutamme joko tuoteosakauppoina tai tilaajan toimittamien suunnitelmien mukaan. Kehitämme omia tuotteita vankalla kokemuksella ja vuosien myötä kertyneellä tietotaidolla. Käytämme omia julkisivutuotteitamme projekteissa, ja ne ovat suosittuja myös materiaalitoimituksina.

Toimimme luotettavasti, kestävästi ja vastuullisesti

Teräselementin toimintaa ovat ohjanneet aina laadukas, läpinäkyvä ja vastuullinen tekeminen. Osoituksena tästä ovat yrityksellemme myönnetyt viralliset sertifikaatit sekä avoimuus yrityksemme ja alihankkijoidemme tiedoista.

Teräselementti on Suomen Vahvimmat -sertifioitu yritys. Sertifikaatti on merkki yrityksemme erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Se kertoo asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja muille sidosryhmille, että yhteistyö kanssamme on kestävällä pohjalla. Sertifikaattiin oikeutettuja ovat Suomen Asiakastiedon Rating Alfan kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on noin 10 % suomalaisyrityksistä.

Laadunhallintajärjestelmämme sekä työterveyden ja työturvallisuuden johtamisjärjestelmämme ovat saaneet maailman johtavan sertifiointiyritys Bureau Veritas Certificationin viralliset sertifikaatit. ISO 45001:2018 -sertifikaatti on myönnetty Teräselementin työterveyden ja työturvallisuuden johtamisjärjestelmälle ja ISO 9001:2015 -sertifikaatti laadunhallintajärjestelmällemme. Sertifioinnit koskevat koko toimintaamme – teräshallien ja -rakenteiden, julkisivu- ja lasirakenteiden sekä julkisivutuotteiden suunnittelua, valmistusta ja asennusta, sekä varasto-, tuotanto- ja liiketilojen rakentamista.

Osana johtamisjärjestelmää on myös ISO 14001 mukainen Ympäristöjärjestelmä, jolla pyritään suojelemaan ympäristöä estämällä ja lieventämällä toiminnassa syntyviä haitallisia ympäristövaikutuksia.

Suomalainen Rinki-merkki viestii yrityksen vastuullisuudesta ja pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta.

           

Noudatamme toiminnassamme myös tilaajavastuulakia. Kaikki tilaajavastuulain edellyttämät tiedot sekä meistä että alihankkijoistamme ovat löydettävissä Tilaajavastuu.fi-palvelusta.

Tarinamme

Teräselementti aloitti suomalaisen teräsrakentamisen.

Teräselementti Oy:n (alunperin Teräshallit Oy) perustaja Eero Viitala oli autokauppias. Hän sattui näkemään 1960-luvun alussa ruotsalaisessa lehdessä pienen kuvallisen ilmoituksen, jolla tarjottiin ostettavaksi Brittiarmeijan ylijäämähalleja. Viitala näki, että tässä voisi olla ideaa tuottoisalle bisnekselle.

Eero Viitalan lapset olivat mukana perheyrityksen toiminnassa. Vasta teini-iässä ollut tytär oli ainoa joka puhui englantia, niinpä hän sai tehtäväkseen soittaa Englantiin. Kaupat tehtiin ja halleja saapui Suomeen viitisenkymmentä. Halleista laitettiin ilmoitus Kauppalehteen ja perheen äiti ”myydä pämäytti” koko kuorman viikossa maailmalle. Halpa hinta lie ollut merkittävä syy hyvään menestykseen.

Hallit olivat rakenteeltaan yksinkertaisia ja helppoja koota: käytännössä vain kaarelle taivutettuja I-palkkeja ja samaan muotoon mankeloituja aaltopeltejä, joista rakennettiin puolipyöreitä halleja.

Koska kysyntää tuntui olevan, Viitalat ryhtyivät itse tekemään samanlaisia halleja. Ne olivat hinnaltaan kilpailukykyisiä, moneen tarkoitukseen ja perinteisiin ratkaisuihin verrattuna nopeita rakentaa. Taivutettiin palkkeja ja mankeloitiin aaltopeltiä. Yritykseen palkattiin myös hitsaaja viimeistelemään palkkien päitä. Pian myös insinöörit tulivat mukaan kuvaan, mallistoon otettiin myös harjakattoisia halleja ja toiminta vakiintui.

Alkuperäisiä tai niiden mallin mukaan tehtyjä kaarihalleja oli eri puolilla Suomea aikoinaan paljon. Helsingissä niitä oli useita muun muassa Tattarisuon teollisuusalueella, Tampereella ainakin kaksi kappaletta Rantatiellä ja neljä Väinö Paunun linja-autohalleina. Nykyään terästä käytetään teräs- ja julkisivurakentamisessa monimuotoisesti ja laajasti.

Yrityksen alkuvaiheet Jarmo Viitalan muistaman mukaan.