Tays F, Tampere

Teräselementti toimittaa:

Termorankaseinät

Lasiseinät ja lasiseinäjärjestelmän umpiosat

Alumiini-ikkunat

Julkisivuverhoiluna Composer K Ceramic

Teräselementti toimitti Taysin F-rakennuksen tyylikkään julkisivun

Tampereen yliopistollinen sairaala, Tays, rakentuu viidestä toimipisteestä, joista Tays Keskussairaala muodostaa suurimman rakennuskokonaisuuden. Tays Keskussairaalaa on vuosikymmenten saatossa laajennettu moneen otteeseen, ja mittavin rakennushanke, Uudistamisohjelma 2020, aloitettiin vuonna 2010. Rakennushankkeen seitsemästä uudesta rakennuksesta on valmistunut nyt kuusi, joista viimeisimpänä F-rakennus.

Koko rakennushankkeen tarkoitus on taata nykyaikaiset terveyspalvelut alati kasvavalle väestölle. Keväällä 2020 valmistunut F-rakennus palvelee hematologian ja kliinisen isotooppilääketieteen keskuksena. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 9 154 bruttoneliötä, ja se koostuu viidestä kerroksesta, joista neljä on maan päällä.

Teräselementti on luotettava ja ammattitaitoinen toimittaja

Taysin F-rakennuksen rakennushankkeen pääurakoitsijana toimi Työyhteenliittymä F, jonka muodostivat Aki Hyrkkönen Oy ja Alasen Rakennus Oy. Työyhteenliittymä F valitsi Teräselementin toimittamaan F-rakennuksen julkisivumateriaalit, eristeet ja julkisivuun liittyvät rungon osat. Rakennusliike Aki Hyrkkösellä ja Teräselementillä on takana useamman vuoden yhteystyö ja ennen F-rakennuksen hanketta, yhteistyötä on tehty muun muassa Ratinan Kauppakeskusta rakennettaessa.

–   Toimittajan valintaan vaikuttaa aina kokonaisuus. Siinä punnitaan luotettavuutta, hinta- sekä laatutasoa ja toimitussisältöä. Teräselementin kanssa työskentelystä meillä on kokemusta useamman vuoden ajalta, ja he ovat aina olleet hyvä toimittaja. Työskentely heidän kanssaan on sujunut hienosti, kertoo työmaainsinööri Tomi Kananoja Aki Hyrkkönen Oy:stä.

Hyvin sujunutta yhteistyötä alusta loppuun

F-rakennus oli suuri rakennushanke, jossa oli mukana useita eri urakoitsijoita. Jotta työskentely sekä rakennustyömaalla että sairaalassa sujuu jouhevasti, ovat hyvin toimiva vuorovaikutus ja aikatauluissa pysyminen avainasemassa. Rakennustyömaalla arvostettiin Teräselementin joustavaa asennetta, hyvää rakennustapaa sekä sitä, että työt etenivät sujuvasti. Teräselementti sai työskentelytavoistaan kiitosta myös sairaanhoitopiiriltä.

–   Hommat sujuivat hienosti. Teräselementiltä vastattiin viesteihin nopeasti, ja kaikki toimitukset pysyivät aikataulussa. Työn laatuun olemme olleet myös tyytyväisiä. Työmaavalvonnan ohella suoritimme pistokoeluontoisia tilaajan tarkastuksia julkisivutöihin liittyen. Tarkastuksissa selvisi, että työturvallisuuden lisäksi myös kaikki yksityiskohdat, kuten sadevesien valumisreitit, oli toteutettu hyvin. Hankkeen johtaminen sujui vaivattomasti, ja työmaalla vallitsi vahva yhdessä tekemisen meininki, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaalainsinööri Jarno Virolainen.

 Laadukkaasti toteutettu julkisivu vastaa suunniteltua

Teräselementin työskentelytapojen lisäksi myös työn lopputulokseen oltiin erittäin tyytyväisiä. F-rakennuksen julkisivu on tehty lasista ja teräksestä, ja näyttävä rakennus istuu hyvin keskelle sairaalakampusta. F-rakennus on yhdistetty yhdyskäytävällä julkisivun osalta suojeltuun B-rakennukseen, jonka julkisivu on myös Teräselementin toimittama. Yhdessä rakennukset muodostavat saumattoman ja näyttävän kokonaisuuden. Kiitosta Teräselementti sai sekä julkisivun toteutuksesta että materiaalien laadukkuudesta.

–   Julkisivu on erittäin hyvin toteutettu, ja se vastaa hyvin arkkitehtien suunnitelmia. Teräselementin toimittamat materiaalit ovat laadukkaita ja sekä uusi, että vanha rakennus on liitetty toisiinsa saumattomasti. Työn jälki on kaikin puolin laadukas. Tyylikäs rakennus siitä syntyi, summaa Kananoja.

Sijainti:
Tampere
Laajuus:
9 154 bruttoneliötä
Asiakas:
Tampereen yliopistollinen sairaala
Kumppanit:
Aki Hyrkkönen Oy, Alasen Rakennus Oy
Kuvat: Marjo Lalli, Teräselementti Oy

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Myyntijohtaja

Kari Heinämäki

050 414 7484